29.05.20 | 05:48

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Σε δίκη πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου για υπεξαίρεση 230.000 €
06.04.19 | 19:57

Σε δίκη πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου για υπεξαίρεση 230.000 €

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας αναμένεται να εκδικαστεί το προσεχές διάστημα, η υπόθεση του πρώην ταμία του Δήμου Βόλου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική περίσταση περί καταχραστών του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο πρώην ταμίας φέρεται να καταχράστηκε ποσό της τάξης των 230.000 € και σε περίπτωση που κριθεί ένοχος από το Δικαστήριο, κινδυνεύει με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, καθώς το αδίκημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Η δικαστική εμπλοκή με την υπόθεση ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δημοτικού ταμία στην Εισαγγελία του Βόλου, από τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Βόλου Θάνο Θεοδώρου. Η Εισαγγελία Βόλου σχημάτισε δικογραφία κατά του πρώην ταμία, και ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας από τον Φεβρουάριο του 2018.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από τον εκτελούντα χρέη δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου, ο οποίος τον Ιούνιο του 2018 είχε καταθέσει αναφορά στον Εισαγγελέα και μαζί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, για το έλλειμμα στα δημοτικά ταμεία που έφτανε τις 230.000 €.

Το έλλειμμα στα ταμεία, αποκαλύφθηκε μετά από ενδείξεις που είχε επικαλεστεί ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πέγιος και η διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών, Βάσω Παπαδανιήλ.

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ: www.magnesianews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ