21.11.18 | 10:37

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε νέα δίκη ο Κ. Πελετίδης για τον επανέλεγχο των συμβάσεων
05.12.17 | 16:54

Σε νέα δίκη ο Κ. Πελετίδης για τον επανέλεγχο των συμβάσεων

Σε νέα δίκη καλείται ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με την κατηγορία της απείθειας και παράβασης καθήκοντος, γιατί δεν απέστειλε τους ατομικούς φακέλους των 324 εργαζόμενων προς επανέλεχο. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών.

“Αυτή η στάση συνέβαλε στο να μην προχωρήσουν απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κ. Πελετίδης, υπογραμμίζοντας ότι, “η Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει και αυτή τη δίκη μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου”. 

“Αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουν απέναντί τους νέα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στο επίκεντρο βρίσκονται ξανά οι απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, συνολικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με εργαλείο την λεγόμενη «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή.

Τονίζει, μάλιστα, ότι “σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται το περαιτέρω χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων, βάζοντας νέα εμπόδια στην απεργία, την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Την ίδια στιγμή βγάζουν στο σφυρί την λαϊκή κατοικία μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών”.

“Σε αυτές τις συνθήκες η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ