03.06.20 | 01:00

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Δικαστική δικαίωση για Δήμαρχο που μετέφερε εργαζομένους από Δημοτικές Επιχειρήσεις στον Δήμο
25.09.19 | 08:09

Δικαστική δικαίωση για Δήμαρχο που μετέφερε εργαζομένους από Δημοτικές Επιχειρήσεις στον Δήμο

Αίσιο τέλος με την απαλλαγή του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και των συγκατηγορούμενών του Δημοτικών Συμβούλων της περιόδου 2007-2010, είχε το πολύκροτο δικαστικό θρίλερ της παραπομπής τους, για τη μεταφορά των 43 εργαζομένων, από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις στο Δήμο.

Το Εφετείο Κακουργημάτων συντάχθηκε με την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας και αθώωσε, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2019, τους κατηγορουμένους για το αδίκημα της απιστίας, για το οποίο τους είχε παραπέμψει στο ακροατήριο το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Στο σκεπτικό του το Δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι, η μεταφορά των εργαζομένων δεν προκάλεσε ζημία στο Δήμο, αφενός γιατί δεν ήταν πλεονάζον προσωπικό κι αφετέρου γιατί ο μισθός τους αποτέλεσε το αντίτιμο της εργασίας που προσέφεραν.

Η απόφαση ικανοποίησε το περί δικαίου αίσθημα των δημοτών κι ανακούφισε τους εργαζομένους οι περισσότεροι των οποίων ζουν, επί δέκα χρόνια, σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι, δικαίωσε τους αθωωθέντες και ιδίως τον Δήμαρχο, Χρήστο Παππού, ο οποίος οδηγήθηκε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις με την κατηγορία του υπόδικου.

Κατηγορία βαριά για έναν άνθρωπο που απλά αντιμετώπισε το εργασιακό πρόβλημα 43 εργαζομένων, τους οποίους είχε ανάγκη ο Δήμος. Κάτι που, άλλωστε, έκανε με όλους τους υπόλοιπους, παρόλο που δεν τους είχε προσλάβει ο ίδιος, αλλά τους βρήκε αναλαμβάνοντας το Δήμο, την 1η Ιανουαρίου 2007.

 

 

 ΠΗΓΗ: fylarhos.blogspot.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ