06.03.21 | 10:54

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τους Σχολικούς Τροχονόμους
13.01.17 | 13:04

ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τους Σχολικούς Τροχονόμους

Άμεσα αποτελεσματική και ουσιώδης αποδείχτηκε η παρέμβαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, στο ζήτημα των σχολικών τροχονόμων.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή, με το από 04/11/2016 Ψήφισμα Διαμαρτυρίας, καλούσε τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), να ακυρώσει την αριθμ. πρωτ. 81975/21-10-2016 οδηγία της Γενικής Διεύθυνσης Εργατικού Δυναμικού/ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την οποία, ο Εθελοντής Σχολικός Τροχονόμος αποκτούσε την ιδιότητα του εργαζόμενου της εξαρτημένης εργασίας, με αποτέλεσμα την διαγραφή του από το μητρώο ανεργίας, την διαγραφή του δελτίου ανεργίας και την κατάργηση του επιδόματος.

Κατόπιν της αντίδρασης αυτής, η Διεύθυνση Ασφάλειας και Διεύθυνσης Συντονισμού του ΟΑΕΔ, εξέδωσε σχετική εγκύκλιο (αριθμ. 91684/21-11-2016), σύμφωνα με την οποία, δίνει εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού, «να προβούν σε ανάκληση της διοικητικής πράξης της αναστολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας και επαναφορά του ανακληθέντος ή διαγραφέντος δελτίου ανεργίας».

Με τη σχετική εγκύκλιο, δίνεται η δυνατότητα στους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους να παραμείνουν εγγεγραμμένοι - ή να εγγραφούν - στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, με την προϋπόθεση να δηλώσουν οι ίδιοι ότι είναι διαθέσιμοι για απασχόληση οποτεδήποτε τους γίνει πρόταση ανάλογη με τα προσόντα τους και τις ικανότητές τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ