29.05.20 | 07:56

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3Κ & δικαίωση αίτησης θεραπείας: Πώς επηρεάζει επιτυχόντα των οριστικών πινάκων
05.07.19 | 08:59

3Κ & δικαίωση αίτησης θεραπείας: Πώς επηρεάζει επιτυχόντα των οριστικών πινάκων

Το ερώτημα με τις περισσότερες υποβολές προς το epoli.gr στο πλαίσιο της ειδικής θεματολογίας του, απαντήσεων σε απορίες υποψηφίων της 3Κ, είναι, αν η υποβολή αιτήσεων θεραπείας - ενέργεια που προχωρούν πολλοί μετέχοντες στην προκήρυξη - μπορεί να επηρεάσει τον διορισμό επιτυχόντα των οριστικών πινάκων της προκήρυξης για τις 8.500 μόνιμες θέσεις εργασίας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας Δήμων και Νομικών Προσώπων αυτών.

Το epoli.gr επέλεξε την πιο αντιπροσωπευτική – ενδεικτική της αγωνίας υποψηφίων, που πέτυχαν, πιθανά, στο μεγαλύτερο όνειρο τους.

 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Κατά τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 ήμουν πέμπτος σε σειρά κατάταξης για μία θέση διοριστέα. Στους τελικούς πίνακες βρέθηκα διοριστέα στη μία και μοναδική θέση και χωρίς να κάνω ένσταση.

Πληροφορήθηκα για αιτήσεις θεραπείας που μπορούν να γίνουν από τους υπολειπόμενους διαγωνιζόμενους και η ανησυχία μου είναι αν όντως για κάποιο λόγο δικαιωθούν, έχω κίνδυνο να χάσω τη θέση, παρόλο που θα έχω ήδη αναλάβει καθήκοντα.

Επιπλέον σας ενημερώσω ότι, το όνομα μου έχει αναρτηθεί στους πίνακες διοριστέων στο αντίστοιχο ΦΕΚ αλλά και στη Διαύγεια.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι, επειδή θα έχω ήδη παραιτηθεί από την τωρινή μου εργασία και θα έχω αλλάξει και τόπο κατοικίας, αφήνοντας πίσω σύζυγο και δύο μικρά παιδιά.

Μη χάσω τη θέση ενώ θα έχω αλλάξει ήδη όλη μου τη ζωή.

Προσπαθώ από παντού να μάθω έγκυρες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δυστυχώς δεν έχω λάβει ακόμα μια πειστική και ολοκληρωμένη απάντηση διότι οι απόψεις διίστανται.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Σε περίπτωση που μετά από αναμόρφωση του πίνακα κατάταξης βρεθείτε εκτός θέσεων διοριστέων για την συγκεκριμένη θέση της προτίμησής σας θα πρέπει να καταταχθείτε στην επόμενη θέση προτίμησης κ.ο.κ. Αν δεν μπορείτε να κριθείτε διοριστέος σε άλλη θέση προτίμησης θα βρεθείτε εκτός. Φυσικά και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν ένδικα βοηθήματα που μπορείτε να ασκήσετε.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ