25.10.20 | 00:02

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΟΖΑΝΗΣ

«ΔΙΚΑΙΑ τα έσοδα στους Ενεργειακούς Δήμους από τις δημοπρασίες CO2»
07.03.16 | 11:11

ΔΙΚΑΙΑ τα έσοδα στους Ενεργειακούς Δήμους από τις δημοπρασίες CO2

Τη δυσαρέσκεια του, για την απόρριψη από πλευράς του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, της πρότασης των "Ενεργειακών Δήμων", με την οποία ζητούσαν  να τους διατεθεί μέρος των εσόδων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών CO2, εξέφρασε σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης.

«Θεωρούμε κοινωνικά δίκαιο το αίτημα και είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να χρηματοδοτήσουμε τη μετάβαση μας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που αντικειμενικά είναι απαραίτητο. Δυστυχώς ο κ. Σκουρλέτης στη συνάντηση μας, επικαλέστηκε ως λόγο απόρριψης του αιτήματος μας, τη μη πρόβλεψη στην Ευρωπαϊκή Οδηγία. 

Αυτό που επικαλέστηκε ο Υπουργός δεν ισχύει και είναι κάτι που θέλω να εκφράσω δημόσια. Δεσμεύτηκε όμως, σε σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο, πως θα έρθει στην Κοζάνη στις 8 Απριλίου για να αναπτύξει ένα σχεδιασμό».

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις, ο Δήμαρχος Κοζάνης ανέφερε:

«Δεν είναι μια προσπάθεια που σταματά. Έχουμε εδραιώσει σε συνεργασία και με φορείς της περιοχής πως, είναι ένα απόλυτο λογικό αίτημα. Να χρηματοδοτηθούν οι 3 νομοί για ένα σχέδιο μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο, η οποία θα έρθει τα επόμενα χρόνια και θα μας βρει απροετοίμαστους. 

Στις 8 Απριλίου ο Δήμος Κοζάνης θα διοργανώσει ημερίδα για τη μεταλιγνιτική περίοδο. 

Θέλω να πιστεύω πως, από εδώ και πέρα, θα ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια για να εκπονήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ