12.07.20 | 17:10

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3Κ: Διευκρινήσεις για αιτήσεις θεραπείας, άδειες, τίτλους σπουδών
02.08.19 | 08:42

3Κ: Διευκρινήσεις για αιτήσεις θεραπείας, άδειες, τίτλους σπουδών

To epoli.gr ολοκληρώνοντας τον κύκλο των ερωτήσεων – απαντήσεων υποψηφίων της 3Κ, μετά και την προς κατάθεση ρύθμισης που λύνει σημαντικά θέματα αυτών, αλλά και την αρχή αποστολής πράξεων διορισμού, απαντά σε ερωτήματα, πολλών,  υποψηφίων – επιτυχόντων, για την διαδικασία αίτησης θεραπείας, άδειας ανατροφής τέκνου και κατοχής ανώτερου τίτλου σπουδών.

ΣΗΜ.: Το epoli.gr με τα δημοσιευμένα άρθρα και τις προσωποποιημένες απαντήσεις, απάντησε σε άνω των 2.500 ερωτήσεων υποψηφίων.

Οι δημοσιευμένες απαντήσεις: Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β', ΕΔΩ το Γ', ΕΔΩ το Δ’, ΕΔΩ το Ε’, ΕΔΩ το Στ', ΕΔΩ το Ζ', ΕΔΩ το Η', ΕΔΩ το Θ’, ΕΔΩ το Ι', ΕΔΩ το Κ', ΕΔΩ το Λ', ΕΔΩ το Μ', ΕΔΩ το Ν' και ΕΔΩ το Ξ'.

 

  • Παρακολουθώ το site σας πάνω από ένα χρόνο και επιτέλους υπάρχει ένα site που δίδει σωστές και έγκυρες πληροφορίες. Σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτό. Σας παρακαλώ θα ήθελα αν μπορούσατε να μου απαντήσετε στα εξής ερωτήματα: Είμαι διοριστέος ΤΕ στη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου. Έχω παραδώσει τα χαρτιά μου και μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν το πολύ σε ένα μήνα για να ξεκινήσω.

α. Έχω διδακτορικό. Τι πρέπει να κάνω ώστε να μου αναγνωριστεί μισθολογικά ή σε κάποια άλλη κατηγορία που δεν ξέρω. (μισθολογική κλίμακα;)

β. Έχω και πτυχίο ΠΕ. Πότε μπορώ να το καταθέσω για να μεταπηδήσω σε ΠΕ κατηγορία;

γ. Η προϋπηρεσία μου σε δημόσιες σχολές ως ωρομίσθιος μετράται ως προϋπηρεσία;

δ. Aν βγουν τα αποτελέσματα του ΣΕΠΕ (ΠΕ) και είμαι διοριστέος μπορώ να φύγω και να επιλέξω το ΣΕΠΕ;

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

«α. Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για αναγνώριση του διδακτορικού, η οποία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο μεταξύ άλλων θα κρίνει και για τη συνάφεια του τίτλου με τα καθήκοντα της θέσης σας. Σε περίπτωση που αναγνωριστεί η συνάφεια θα μεταπηδήσετε και σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο.

β. Υπάλληλος που είχε τον απαιτούμενο για διορισμό σε ανώτερη κατηγορία τίτλο σπουδών κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης διορισμού του δεν επιτρέπεται να μεταταγεί σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας πριν από τη συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό του.

γ. Το ερώτημα χρειάζεται διευκρίνιση. Αφορά σε αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική ή βαθμολογική κατάταξη. Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί υπό ποιο καθεστώς παρείχατε υπηρεσία ως ωρομίσθιος (πού, πότε κλπ).

δ.  Θα μπορείτε να παραιτηθείτε και να διοριστείτε στη νέα σας θέση.»

 

  • Είμαι επιτυχών της προκήρυξης 3Κ/2018 θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να κάνω αίτηση θεραπείας για κάποια μόρια που μου έχουν κόψει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

«Αίτηση θεραπείας μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον αναφορικά με τη διόρθωση κάποιου σφάλματος στην πράξη που τον αφορά. Εξάλλου, η υποβολή της αίτησης θεραπείας είναι απρόθεσμη. Συνεπώς, από τη στιγμή που θεωρείτε ότι υπάρχει λάθος στην αξιολόγηση της αίτησής σας -και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καταληκτική προθεσμία υποβολής- μπορείτε να υποβάλετε αίτηση θεραπείας.»

 

  • Καλησπέρα θα ήθελα να θέσω το ερώτημα μου και εγώ. Διορίστηκα με την 3Κ στο δήμο Θεσσαλονίκης. Περιμένω όπως όλοι να υπογράψουμε και να ξεκινήσουμε. Εγώ όμως έχω ένα μωρό μόλις 8 μηνών. Θα ήθελα να βάλω την άδεια μου απ' την πρώτη μέρα διορισμού, την 9μηνη. Μπορώ; Ποια είναι τα δικαιώματα μου; Ευχαριστώ πολύ!!!

«Δεν προκύπτει από το νόμο κάποια απαγόρευση λήψης της άδειας ανατροφής τέκνου κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Επομένως, θα πρέπει να συνεννοηθείτε με την υπηρεσία προσωπικού του Δήμου Θεσσαλονίκης για την λήψη της άδειας.»

 

  • Καλησπέρα. Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε αν έχουν παρέλθει όλα τα περιθώρια ένστασης για την 3Κ;

«Η υποβολή αίτησης θεραπείας δεν έχει προθεσμία, οπότε μπορείτε να την υποβάλετε ανά πάσα στιγμή. Αντίθετα, η αίτηση ακύρωσης ασκείται εντός προθεσμίας 60 ημερών από την έκδοση της πράξης που προσβάλλεται. Στην περίπτωση της προκήρυξης 3Κ/2018 οι προσβαλλόμενες πράξεις εκδόθηκαν στις αρχές Ιουνίου. Επομένως, η αίτηση ακύρωσης μπορεί να γίνει έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς ο Αύγουστος δεν υπολογίζεται στις προθεσμίες.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ