20.11.18 | 07:26

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Δύο διεθνείς διαγωνισμοί για τα πετρέλαια του Ιονίου”
06.12.17 | 17:41

Δύο διεθνείς διαγωνισμοί για τα πετρέλαια του Ιονίου

Για την έναρξη δύο διεθνών διαγωνισμών εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, ενημέρωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Κέρκυρα.

“Ξεκινά η διαδικασία υποβολής προσφορών από κάθε ενδιαφερόμενο για το Ιόνιο (και την Κρήτη), καθώς το περασμένο Σάββατο δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ανακοίνωση της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών για τους δύο διεθνείς διαγωνισμούς”, ενημέρωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας υπογραμμίζοντας ότι “φέτος, τον Αύγουστο, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του Μπλοκ 2, δυτικά της Κέρκυρας και στις 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης για την παραχώρηση του θαλάσσιου οικοπέδου: Total (50%), Edison (25%), ΕΛΠΕ (25%)”.

Ο υπουργός Π.ΕΝ. έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξήγγειλε: “Προχωράμε στη θέσπιση νέου Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ, που θα αντιμετωπίσει προβλήματα που έχουν προκύψει (π.χ. υπερσυγκέντρωση έργων ΑΠΕ στο χώρο, σωρευτικές επιπτώσεις με βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές). Θα ενισχύσει, επίσης, τα κίνητρα για επενδύσεις, µε σεβασμό στο ιδιαίτερο φυσικό τοπίο και πολιτιστικό περιβάλλον, τη μικρή κλίμακα του νησιωτικού χώρου, καθώς επίσης την ανεπτυγμένη τουριστική δραστηριότητα και τη γεωργική γη”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ