15.12.19 | 13:24

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Διέσωσε τις λίμνες του Πάρκου «Α. Τρίτσης» ο Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού
31.08.16 | 15:45

Διέσωσε τις λίμνες του Πάρκου Α. Τρίτσης ο Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού

Μπροστά στον κίνδυνο καταστροφής των λιμνών του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και των πολύτιμων οικοσυστημάτων τους, λόγω της πτώσης της στάθμης του νερού, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού προχώρησε από τις αρχές του καλοκαιριού σε μια σειρά άμεσες ενέργειες. Επισκευές αντλιών και μετρητών,  μεταφορά νερού στις λίμνες του Πάρκου από γεώτρηση του Δήμου στο Καματερό.

Μετά απ αυτές, για την πλήρη αποκατάσταση της στάθμης των νερών στις λίμνες στα αναγκαία επίπεδα, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά πρόσθετης ποσότητας νερού από άλλη γεώτρηση του Δήμου, η οποία μεταφορά δεν ήταν δυνατόν τεχνικά να υλοποιηθεί μέσω αντλιών.

Ο Δήμος δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό υδροφόρων οχημάτων και ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος του Δήμου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, το Υπουργείο ανταποκρίθηκε με ταχύτητα και την Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Αυγούστου υδροφόρες του Υπουργείου μετέφεραν νερό από τη γεώτρηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού στις λίμνες – οικοσυστήματα του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό για τη στήριξη του Υπουργείου στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Πάρκου.

Μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των παραπάνω ενεργειών, η στάθμη των νερών στις λίμνες του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» αποκαθίσταται σταδιακά.

«Τα μεγάλα προβλήματα του Πάρκου δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο τον άμεσο ορισμό διοικητικού συμβουλίου στον φορέα διαχείρισης και την απόδοση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του Πάρκου που παραμένει μέχρι την κάλυψη των αναγκών αυτών στο χείλος της καταστροφής», τονίζει στην ανακοίνωσή του η Δημοτική Αρχή. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ