20.11.18 | 07:39

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: “Με 14 διεκδικήσεις στη μεγάλη απεργία της 14ης Δεκεμβρίου”
07.12.17 | 09:27

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Με 14 διεκδικήσεις στη μεγάλη απεργία της 14ης Δεκεμβρίου

Να δώσουν όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους το «παρών» στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της 14ης Δεκεμβρίου 2017, που κήρυξαν από κοινού ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Πλατείας Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας, τους καλεί η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, κάνοντας λόγο για Απεργία, «που έχει ήδη, αποκτήσει Πανυπαλληλικά - Πανεργατικά χαρακτηριστικά», με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

 

Τα αιτήματα - διεκδικήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 1. Κατάργηση του Νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (Ν.4387/2016).
 2. Την άμεση έκδοση και καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη χορήγησή της, ιδιαίτερα για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, είναι αδικαιολόγητες.
 3. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
 4. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του Μισθολογίου.
 5. Την ΑΜΕΣΗ τροποποίηση του άρθρου 27 του Ν.4354/2015 ώστε από την 1 Ιανουαρίου 2018 με το ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης οποιαδήποτε αύξηση από την χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου να μην συμψηφίζεται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά.
 6. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Παιδεία, Υγεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λπ.). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μέσω του Α.Σ.Ε.Π., που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
 7. Την άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και το ξεκαθάρισμα των όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού αλλά και της μοριοδότησης των συμβασιούχων.
 8. Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ταυτόχρονη κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 και του άρθρου 43 του Ν.4257/2014.
 9. Την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.
 10. Ενιαία Προσχολική Αγωγή για παιδιά 0-6 ετών. Διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των παιδαγωγών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
 11. Την αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στην «μαύρη» λίστα των εργατικών ατυχημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να αναγνωρισθεί νομοθετικά για τους εργαζόμενους Δημοσίου Δικαίου στους Ο.Τ.Α. το Εργατικό Ατύχημα και η Επαγγελματική Ασθένεια. 
 12. Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
 13. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
 14. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό Νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ