29.01.20 | 09:54

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διάσπαση Δήμων και εργαζόμενοι: Διερεύνηση του θέματος από την ΠΟΕ-ΟΤΑ
15.07.19 | 10:52

Διάσπαση Δήμων και εργαζόμενοι: Διερεύνηση του θέματος από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Οι αλλαγές σε Δήμους της Χώρας, λίγες ημέρες πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου, οδήγησαν σε ασάφειες και βίαιες μετακινήσεις προσωπικού, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων.

Ενδεικτική περίπτωση αυτή του Δήμου Κέρκυρας, που μετά την έγκαιρη και δυναμική αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων, το θέμα της λειτουργίας του Δήμου, ετέθη στο τελευταίο Δ.Σ., με το Σωματείο να κάνει λόγο για αδυναμία ορθής λειτουργίας από 1η Σεπτεμβρίου.

Το θέμα έφτασε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τον Πρόεδρο της Ε.Ε., Νίκο Τράκα, να εξετάζει και θεσμικά το θέμα, σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, μετά και την πρωτοβουλία του να επικοινωνήσει με τους προέδρους Σωματείων Εργαζομένων, που οι Δήμοι τους “έσπασαν” σε περισσότερους, προσωπικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr αυτήν την ώρα στη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρευρίσκονται οι πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων των Δήμων Κέρκυρας, Σάμου και Μυτιλήνης, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της Ομοσπονδίας και η εξεύρεση λύσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ