09.03.21 | 03:06

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και νέα διάρρηξη στο δημαρχιακό κατάστημα Νεάπολης
13.05.13 | 15:36

Και νέα διάρρηξη στο δημαρχιακό κατάστημα Νεάπολης

Στόχος διαρρηκτών έγινε το δημαρχιακό κατάστημα Νεάπολης του Δήμου Νεάπολης - Συκεών στην περιοχή Στρεμπενιώτη, με τους άγνωστους προς το παρόν δράστες να ξεφεύγουν έχοντας αποσπάσει 250 ευρώ, αφού προηγουμένως προκάλεσαν υλικές ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου, κυρίως σε εξοπλισμό.

Το νέο «χτύπημα» έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των κρουσμάτων εγκληματικότητας που σημειώνονται σχεδόν κάθε μέρα, είτε σε δημοτικά κτίρια, είτε σε σπίτια και καταστήματα πολιτών του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, γεγονός που αναγκάζει τη δημοτική αρχή να επαναφέρει σε όλους τους τόνους, και προς όλους τους συναρμόδιους αποδέκτες, το πάγιο αίτημά της για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η διάρρηξη πιθανότατα έγινε βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, μεταξύ του περασμένου Σαββάτου (11.5) και της Κυριακής (12.5). 

Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται να μπήκαν στο κτίριο, αφού προηγουμένως παραβίασαν την έξοδο κινδύνου, πήδηξαν τα κιγκλιδώματα της εσωτερικής σκάλας που οδηγεί στο δεύτερο όροφο και άρχισαν το καταστροφικό τους έργο.

Συγκεκριμένα, παραβίασαν τις κλειδαριές στις πόρτες σχεδόν όλων των γραφείων που στεγάζονται στον δεύτερο όροφο (οικονομική υπηρεσία, γραφεία πληροφορικής, προσωπικού, καταστημάτων, παιδείας, πρωτοκόλλου, συμβουλευτικού σταθμού, κ.ά.), έσπασαν και άνοιξαν ντουλάπες και συρτάρια, βγάζοντας από μέσα φακέλους, χαρτιά, νομίσματα μικρής αξίας, κ.λπ., για να καταφέρουν τελικά να εντοπίσουν 250 ευρώ σε ένα μικρό φορητό χρηματοκιβώτιο στο γραφείο των Σχολικών Επιτροπών.

«Παρά την κραυγή αγωνίας και τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, τις γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες μας, προς όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς της Πολιτείας, για την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά χειροτερεύει επικίνδυνα, έχοντας ξεφύγει από κάθε έλεγχο», επισημαίνει ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. 

«Η αστυνομία είναι ανύπαρκτη. Μηδενική παρουσία περιπολιών αστυνομικών στους δρόμους με περιπολικά ή συμβατικά οχήματα της Ασφάλειας. Μηδενική παρουσία πεζών περιπολιών. Σχεδόν μηδενική παρουσία αστυνομικών μέσα στα ίδια τα αστυνομικά τμήματα. Καθιστούμε υπεύθυνη όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζητούμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα», τονίζει ο Δήμαρχος, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη, ζητώντας τον καταλογισμό όχι μόνο πειθαρχικών και διοικητικών ευθυνών, αλλά και ποινικών για εκείνους που άφησαν με μηδενική στελέχωση τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ