06.07.20 | 00:10

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Διανομή τροφίμων σε απόρους από την Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών
11.11.13 | 14:45

Διανομή τροφίμων σε απόρους από την Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών και ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης, υλοποιώντας το Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωρούν στη δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φορείς, όπως Ιερές Μητροπόλεις, Δήμους, Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκνων, Ιδρύματα Φροντίδας κ.τ.λ., που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 10.000 άπορους πολίτες.

Η επιλογή των δικαιούχων έγινε ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής πλατφόρμας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετά τον έλεγχο των αιτήσεων, που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS) για την τήρηση των εισοδηματικών κριτηρίων των αιτούντων.

Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, αφού εξέτασε τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί, εξέδωσε τους ονομαστικούς Πίνακες με τους Δικαιούχους του Προγράμματος.

Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν είναι:

· 30.000 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου

· 60 τόνοι ζυμαρικών

· 10 τόνοι τυριού φέτας ΠΟΠ

· 5 τόνοι κασέρι ΠΟΠ και

· 5 τόνοι κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ.

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει η διανομή των τροφίμων, η οποία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ