14.04.21 | 17:19

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαμαρτυρία στην Καλλιρόη Μεσσηνίας ενάντια στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων
12.10.13 | 19:16

Διαμαρτυρία στην Καλλιρόη Μεσσηνίας ενάντια στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι από την περιοχή της Οιχαλίας, στην εθνική οδό Τσακώνας - Καλού Νερού Κυπαρισσίας, στο ύψος της διασταύρωσης για Καλλιρρόη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δημιουργίας Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην περιοχή, που έχει προταθεί από την ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ.

Περισσότερα από εκατό άτομα συγκεντρώθηκαν για δύο ώρες το απόγευμα, στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη της εθνικής οδού και τρεις φορές κατέλαβαν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων για δέκα λεπτά κάθε φορά, σημειώνοντας την διαφωνία τους, για την εγκατάσταση της Μονάδας.

Οι κάτοικοι στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, με παρόντα και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, εξέφρασαν την οργή τους για την επιλογή του χώρου και υπογράμμισαν ότι, δεν ενδείκνυται η περιοχή για μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων.

Να σημειώσουμε ότι, η συγκεκριμένη μονάδα στην Καλλιρρόη της Άνω Μεσσηνίας θα υποδέχεται και θα επεξεργάζεται τα σκουπίδια, από όλη τη Μεσσηνία και από τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, που ανήκουν στη ίδια διαχειριστική ενότητα του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου).

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την πρόταση της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων και υπέβαλε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πριν από λίγες ημέρες, θα δημιουργηθούν άλλες δύο Μονάδες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παλαιόχουνη Τρίπολης και στη Σκάλα Λακωνίας.

Η Μονάδα της Σκάλας θα διαχειριστεί τα σκουπίδια όλης της Λακωνίας, ενώ μεγαλύτερη όλων θα είναι η Μονάδα στην Παλαιόχουνη, αφού θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια όλης της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Κυνουρίας και της Μαντινείας από την Αρκαδία κι εκτιμάται ότι μόνο αυτή η Μονάδα στην Παλαιόχουνη θα δώσει στην περιοχή 230 νέες θέσεις εργασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ