07.06.20 | 02:11

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διάλογο με φορείς για τη βιώσιμη πολιτιστική πολιτική ξεκίνησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
21.04.13 | 21:32

Διάλογο με φορείς για τη βιώσιμη πολιτιστική πολιτική ξεκίνησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τριακόσιοι περίπου εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, καλλιτέχνες και ιδιώτες, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Έλλης Χρυσίδου, συμμετέχοντας σε έναν ειλικρινή δημόσιο διάλογο με θέμα τη βιώσιμη πολιτιστική πολιτική.

Στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ήταν να κατατεθούν και να καταγραφούν προτάσεις και ενέργειες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την εισήγησή του τόνισε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό, χωρίς τη συμμετοχή του πολίτη. Ο Δήμος είναι εδώ για να ανοίγει πόρτες και περιμένει να ακούσει στοχευμένες προτάσεις και ιδέες που να υπερβαίνουν την δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος, Έλλη Χρυσίδου, έδωσε έμφαση στην απαιτούμενη  εξωστρέφεια λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι κανένας δημιουργός δεν θα πρέπει να στερείται τη δυνατότητα έκφρασης και πως τα νέα δεδομένα μας προκαλούν ώστε να αυτοπροσδιοριζόμαστε με μεγαλύτερη ευελιξία.

Κατά τη συζήτηση έγιναν τοποθετήσεις των παρευρισκομένων επί του θέματος, αναδεικνύοντας ένα ευρύ φάσμα απόψεων, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις για τον τρόπο που έχει ασκηθεί η πολιτιστική πολιτική στη Θεσσαλονίκη.

Οι ομιλητές δήλωσαν πρόθυμοι να συμβάλουν στην προσπάθεια ανάδειξης της ταυτότητας της πόλης και να συνταχθούν με το Δήμο σε μία κοινή προσπάθεια διαμόρφωσης της νέας πολιτιστικής πολιτικής.  

Στους παρευρισκόμενους δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο αναμένεται να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τη χαρτογράφηση των δυνάμεων της πόλης που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μίας ομάδας εργασίας, που θα κληθεί να συνθέσει και να δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για τη συνέχιση του διαλόγου και της επικοινωνίας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός της συγκεκριμένης συνάντησης, που έδωσε τη δυνατότητα στους δημιουργούς, στις ομάδες και στους φορείς να έρθουν κοντά, κάτι που γεννά ελπίδες για μία γόνιμη μελλοντική συνεργασία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ