14.12.19 | 14:25

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Διακρατική αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου
30.09.14 | 17:53

Διακρατική αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου

Τη Λευκωσία θα επισκεφθεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του, Χριστόφορο Φωκαΐδη, να υπογράψουν Διακρατική συμφωνία σε θέματα Άμυνας.

Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση για την 54η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά την επίσκεψή του, ο Έλληνας Υπουργός θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία, Βασίλης Παπαϊωάννου, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι «η Ελλάδα τιμά τον αγώνα και τις θυσίες του Κυπριακού λαού για την κατάκτηση της ελευθερίας, της Δημοκρατίας και τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Η 54η επέτειος της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας διατρανώνει την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε τη διαιώνιση των τετελεσμένων της Τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης για σαράντα χρόνια τώρα, παράνομης Τουρκικής κατοχής», σημειώνει ο κ. Β. Παπαϊωάννου και τονίζει: «Αυτή είναι η πρωταρχική εθνική προτεραιότητά μας».

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι Αθήνα και Λευκωσία, με συντονισμένες ενέργειες και διαρκή συνεννόηση και συνεργασία, «παραμένουν στην πρώτη γραμμή του κοινού αγώνα για να δούμε την Κύπρο και πάλι ελεύθερη και επανενωμένη. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας αυτό μέχρι την πλήρη δικαίωση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ