19.09.20 | 09:20

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΙΛΚΙΣ

Διαγωνισμός "Ecotask" - Έργα Τέχνης από σκουπίδια στο Κιλκίς
27.09.13 | 11:23

Διαγωνισμός Ecotask - Έργα Τέχνης από σκουπίδια στο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς, στα πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS, με τίτλο: “Exchange of approaches and strategies for development of eco-awareness” (EcoTASK), προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στον εθνικό διαγωνισμό με τίτλο: «Πολυτέλεια και τέχνη που γεννιέται από τα σκουπίδια».

Σε τι αφορά ο Διαγωνισμός

Θέμα του διαγωνισμού αποτελεί η δημιουργία εκθέματος από διάφορα άχρηστα ανακυκλώσιμα υλικά, π.χ. από πλαστικά μπουκάλια, γυαλί, χαρτί, μέχρι και  άχρηστο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. 

Βασικός σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη ποικιλία από είδη πολυτελείας, ή τέχνης, η οποία θα δείχνει ότι το οικο-περιβάλλον και η ανάπτυξή του μπορεί να δημιουργήσουν μοντέρνα αντικείμενα, και να δώσουν καλλιτεχνική αξία σε απλά και συνηθισμένα πράγματα.

Μέσα από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, και να δώσουν ζωή στην πιο ευφάνταστη ιδέα τους.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν με μια δημιουργία τους είτε μεμονωμένα άτομα, ή ομάδες ατόμων μέσα από Επαγγελματικά Σχολεία (π.χ. ΕΠΑΛ), περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι, κ.λπ., με τον όρο ο κάθε διαγωνιζόμενος να είναι 18 ετών και άνω (ενήλικας).

Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να αποστείλει το έργο του στην έδρα του Δήμου Κιλκίς, Γ. Καπέτα 17, 61100 Κιλκίς, υπόψη της Επιτροπής Διαγωνισμού EcoTASK.

Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να αναρτούν σε ψηφιακή μορφή τις δημιουργίες τους στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook: “Διαγωνισμός "Ecotask" Έργα Τέχνης από σκουπίδια.

Μαζί με το έργο ο διαγωνιζόμενος θα πρέπει να παράσχει και πληροφορίες με προσωπικά στοιχεία και στοιχεία για το έργο, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. Επίσης το έργο θα συνοδεύεται και με video ή/και εικόνες της διαδικασίας δημιουργίας (καλής ποιότητας ώστε να  αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να φαίνεται καλά), καθώς και πολύ καλή ποιότητα εικόνας του τελικού αποτελέσματος.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 16 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2013.

Η Επιτροπή του Διαγωνισμού θα συγκροτηθεί από τον Δήμο  Κιλκίς και ο τελικός νικητής θα επιλεγεί από αυτήν, με ανακοίνωση που θα γίνει έως τις 14 Οκτωβρίου 2013.  

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε απευθείας σύνδεση: από τη σελίδα του προγράμματος, www.ecotask.eu και από τη σελίδα του Δήμου Κιλκίς www.e-kilkis.gr.

Όλα τα έργα θα εκτεθούν σε μία θεματική έκθεση που θα διοργανώσει ο Δήμος Κιλκίς στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη από τις 27 έως τις 31 Οκτωβρίου 2013.

Κάθε συμμετέχων θα λάβει Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Ο νικητής του εθνικού διαγωνισμού θα έχει ως έπαθλο τη συμμετοχή του σε μια από τις αποστολές του Δήμου στο εξωτερικό με πλήρη κάλυψη όλων των δαπανών του στα πλαίσια υλοποίησης των ευρωπαϊκών του προγραμμάτων.

Διεθνής Διαγωνισμός

Ο νικητής από την Ελλάδα, θα συμμετάσχει στον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό στον οποίο θα λάβουν μέρος οι νικητές των υπολοίπων χωρών εταίρων του έργου: Λιθουανία, Βουλγαρία,  Ιταλία, Τουρκία. Η Επιτροπή του Διαγωνισμού θα είναι διεθνής και θα επιλέξει τον τελικό νικητή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε απευθείας σύνδεση: www.ecotask.eu. Ο Διεθνής νικητής θα ανακοινωθεί έως τις 7 Νοεμβρίου 2013.

Το έργο ECOTASK

Πληροφορίες για το έργο ECOTASK στη ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς www.e-kilkis.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του έργου www.ecotask.eu.

Σελίδα στο Facebook: “Διαγωνισμός "Ecotask" Έργα Τέχνης από σκουπίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ