01.06.20 | 19:19

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΔΩΡΙΔΟΣ

Διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας για το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου
09.03.14 | 18:16

Διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας για το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου

Σύντομα το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου θα στελεχωθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργεί κανονικά, καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών της ορεινής Δωρίδας.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Δήμαρχο Δωρίδας, Γιώργο Καπεντζώνη, κατά την χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αναστάσιος Παγώνης και ο Αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος. 

Ο Δήμαρχος έθεσε το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, από την έλλειψη στελέχωσης του με ιατρικό, νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό.

Ανέλυσαν στον Υπουργό τις επιπτώσεις που έχει αυτό το γεγονός στην παροχή των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας, που εξ αυτού του λόγου έχει υποβαθμιστεί πλήρως και λειτουργεί στο επίπεδο ενός περιφερειακού αγροτικού ιατρείου, αφού λειτουργεί χωρίς Διευθυντή, με ένα ιατρό και κάποιες φορές χωρίς ιατρό με κίνδυνο να μην υπάρχει εφημερία και χωρίς νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό.

Τόνισαν επίσης στον κ. Γεωργιάδη τη βασική θέση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι, η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό για όλους και ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά στοιχειώδης υποχρέωση του Κράτους προς τους πολίτες του.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι, το Κέντρο Υγείας δεν πρόκειται να κλείσει και θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. 

Θα στελεχωθεί με 2 επικουρικούς Ιατρούς, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψή τους μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του  Απριλίου. 

Επίσης, θα στελεχωθεί με ένα τουλάχιστον μόνιμο ιατρό, καθώς και με νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ