23.01.20 | 19:46

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαβεβαίωση Χρυσοχοΐδη για τα διόδια Καμινίων Π.Ε. Αχαΐας
15.10.14 | 18:42

Διαβεβαίωση Χρυσοχοΐδη για τα διόδια Καμινίων Π.Ε. Αχαΐας

Οριστικοποιήθηκε, σήμερα, η απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να μην μπει τελικά σταθμός διοδίων, στο ύψος της περιοχής των Καμινίων Π.Ε. Αχαΐας, όπως του είχαν ζητήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμαρχοι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Πύργου, για την ανακοίνωση της δημοπράτησης της Πατρών - Πύργου.

Αυτό ανακοίνωσε, σήμερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκε το σημαντικό αυτό θέμα της δημιουργίας σταθμού διοδίων, με τον Υπουργό να απαντά, πως οποιεσδήποτε σκέψεις και συζητήσεις που είχαν γίνει απαλείφθηκαν πλέον, μετά την παρέμβαση των τοπικών φορέων και δεν θα γίνουν τα έργα υποδομής διοδίων όπως είχαν προβλεφθεί με την υπάρχουσα εργολαβία.

«Δεν είναι δυνατόν σε μια εποχή που οι πολίτες αγκομαχούν από την οικονομική κρίση, που υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν τα βασικά, εμείς να δεχόμαστε ακόμα και το ενδεχόμενο να μπουν διόδια σε έναν δρόμο που χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας για να πάνε από τη δουλειά στο σπίτι τους» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση και για το πού βρίσκεται σήμερα η διαδικασία της δημοπράτησης, με τον κ. Καρνέση να τονίζει πως αυτή τη στιγμή ενημερώνεται για το έργο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου θα γίνει ο διαγωνισμός.

Παράλληλα, από τον Δήμαρχο τέθηκε και αίτημα για μικροπαρεμβάσεις - τροποποιήσεις στα όρια της περιοχής του με τον κ. Χρυσοχοΐδη να δεσμεύεται για παρέμβαση στις Τεχνικές Υπηρεσίες του ώστε να ελεγχθούν αν μπορούν να υλοποιηθούν.

Τέλος, ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο να επανεξεταστεί το θέμα της αλλαγής της νότιας χάραξης, αλλά όπως τονίστηκε από την πλευρά του Υπουργού, ήδη το έργο έχει δρομολογηθεί και προχωρά και δεν μπορεί να τεθεί πάλι τέτοιο ζήτημα, καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να «τινάξει» το έργο στον αέρα.

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου έως τη Δυτική Αχαΐα, για το οποίο υπήρχε ταύτιση απόψεων και συνεργασία για την υλοποίηση του έργου μεταξύ Π.Δ.Ε., Υπουργείου και του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Υπουργείο, εκτός του κ. Χρυσοχοΐδη, ο Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων/Μελετών Κατασκευών/Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου του Υπουργείου Γιάννης Καρνέσης και υπηρεσιακά στελέχη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ