19.06.18 | 09:38

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβεβαιώσεις Σκουρλέτη σε ΠΟΠ-ΟΤΑ για συμβασιούχους και παιδικούς σταθμούς
19.05.17 | 14:20

Διαβεβαιώσεις Σκουρλέτη σε ΠΟΠ-ΟΤΑ για συμβασιούχους και παιδικούς σταθμούς

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης συμβασιούχων και εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, αντιπροσωπεία της ΠΟΠ-ΟΤΑ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, και στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα, της φημολογούμενης αρνητικής γνωμοδότησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους - «παρατασιούχους» Καθαριότητας Δήμων, αλλά και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο και κατά συνέπεια, χωρίς την απόφαση δεν γνωρίζει το πρόβλημα που θα δημιουργήσει. Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΠ-ΟΤΑ, δεσμεύτηκε ότι, όταν δημοσιευθεί η απόφαση, θα υπάρξει πρωτοβουλία επίλυσης του οποιοδήποτε προβλήματος θα δημιουργεί ενδεχομένως αυτή.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα που έχει προκύψει με τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς, με την ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, με τον Υπουργό να επιβεβαιώνει όσα είχε πει στην Ομοσπονδία, σε παλαιότερη κινητοποίηση – συνάντηση, ο γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ., Κώστας Πουλάκης. Δηλαδή ότι,  

  • το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε βάθος 3ετίας.
  • η επιλογή θα είναι δυνητική.

Επί του ίδιου θέματος, ο Υπουργός Εσωτερικών θεωρεί ότι, διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, με την ΠΟΠ-ΟΤΑ να περιμένει τις τελικές εξελίξεις, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ