18.11.19 | 21:42

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ: «“Χαμένο στη μετάφραση” και "κουτσό" το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ»
14.02.17 | 19:36

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ: Χαμένο στη μετάφραση και κουτσό το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ

O Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, κ. Νικόλαος Ζόμπολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, του οποίου η συζήτηση ξεκίνησε απόψε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, χαρακτηρίζοντάς το, “χαμένο στην μετάφραση” και “κουτσό”, ασκώντας κριτική μη αυτοδιοικητικών γνώσεων από τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη:

«Μετά από μήνες διαβούλευσης του καλοκαιρινού σχεδίου νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον κύριο Κουρουμπλή ανέλαβε υπουργός, ενδιάμεσα, ο κύριος Σκουρλέτης. Ο οποίος ασχολήθηκε με το να κάνει πομπώδεις δηλώσεις για αναμόρφωση του Καλλικράτη και νομοσχέδιο “επανάσταση” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τελικά κατάφερε να “μαλώσει” με την ΚΕΔΕ και κατέθεσε στις 10/2/2017, σχέδιο Νόμου στην Βουλή, “χαμένο στην μετάφραση”.

Ο υπουργός Σκουρλέτης δεν έχει καμία επαφή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε με τους φορείς της πλέον. Και γι’ αυτό φέρνει αυτό το “κουτσό” νομοσχέδιο στην Βουλή. Από τα 144 άρθρα, του καλοκαιριού, έμειναν τα 48 άρθρα.

Εξ’ αυτών μόνο το 20% αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Βασικό του περιεχόμενο, κατά τις ιδεοληψίες της πολυπολιτισμικότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η παράταση για ένα χρόνο των λεγόμενων “προσφυγικών θεμάτων – μεταναστευτικό”, της διαχείρισης ουσιαστικά των “έκτακτων και κρυφών”κονδυλίων. Πραγματικά επαναστατικό…».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ