25.10.20 | 00:12

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

Δεντροφύτευση από τον Δήμο Μεταμόρφωσης
17.12.13 | 12:14

Δεντροφύτευση από τον Δήμο Μεταμόρφωσης

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με το Σύλλογο “Μποφίλια”, πραγματοποίησε, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, δεντροφύτευση στο χώρο του οικοπέδου, που βρίσκεται στη γωνία των οδών Χρυσολωρά & Ψυχάρη (απέναντι από το 6ο Δημοτικό σχολείο).

Με εφόδιο τη δημιουργική διάθεση και ενέργεια και με κίνητρο την αγάπη για το περιβάλλον, οι συμμετέχοντες έδωσαν δυναμικό παρών στη δεντροφύτευση του οικοπέδου, όπου φυτεύτηκαν περίπου 40 δενδρύλια (λεμονιές, πορτοκαλιές, κερασιές, βυσσινιές, νεραντζιές) και στο κέντρο ένας πλάτανος.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας, συνεχάρη το Σύλλογο “Μποφίλια” και όλους όσους συμμετείχαν και δήλωσε: 

«Ο συγκεκριμένος χώρος απαιτεί ιδιαίτερο σεβασμό γιατί συνδέεται με μια μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία. 

Η σημερινή δεντροφύτευση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση και ανάδειξή του, όπως ταιριάζει σε τόπους μνήμης και όπως απαιτεί το περιβάλλον και η αισθητική της γειτονιάς. Θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Παρόμοιες εκδηλώσεις για τη βελτίωση του πράσινου και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος θα γίνουν και σε άλλους χώρους, όπως συνέβη πρόσφατα στο Κτήμα Δηλαβέρη.

Πρέπει να τονίσω ότι η συμμετοχή των συλλόγων αλλά και κάθε δημότη έχει μεγάλη πρακτική σημασία για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας να κάνουμε καλύτερη και ομορφότερη την γειτονιά και την πόλη μας και ακόμα μεγαλύτερη παραγωγική αξία».

Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν, εκτός από το Δήμαρχο, κ. Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα, ο προηγούμενος Δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Τζίτζιφας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κ. Κώστας Κολοβός, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κα. Λυμπέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Αλωνιστιώτης και κα. Βασιλική Μπαλαρή, πολλά μέλη του Συλλόγου και πολλοί εθελοντές δημότες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ