11.12.19 | 07:38

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Δεντροφυτεύσεις στους τρεις Δήμους - Μέλη του ΣΠΑΥ
18.02.14 | 07:44

Δεντροφυτεύσεις στους τρεις Δήμους - Μέλη του ΣΠΑΥ

Οι Δήμοι - Μέλη του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Ηλιούπολης, Γλυφάδας και Καισαριανής πραγματοποίησαν με επιτυχία τρεις παράλληλες αναδασώσεις, την περασμένη Κυριακή, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ. 

Στον Δήμο Γλυφάδας έχει προγραμματιστεί και δεύτερη φάση δενδροφύτευσης, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10.00, στην οδό Πριγκιποννήσων - τέρμα οδού Κ. Αθανάτου.

Η αναδάσωση στην Ηλιούπολη, που είχε ως σημείο εκκίνησης το τέρμα της οδού Ολυμπιονικών, προσέλκυσε πολύ κόσμο, παρά τη μεγάλη κλίση του εδάφους. 

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ, Κωστής Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης και οι εθελοντικές ομάδες Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης Ηλιούπολης και Βύρωνα.

Στη Γλυφάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις δύο δράσεις δεντροφύτευσης, 1.500 νέων δέντρων στην περιοχή του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Ζαΐμη. 

Το «παρών» έδωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης, ενώ συμμετείχαν η εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας δασοπυρόσβεσης Γλυφάδας και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση».

Στην Καισαριανή φυτεύτηκαν περίπου 1.000 μικρά δένδρα, στο λόφο Αλεποβούνι, γνωστό και ως “Αράπης”. 

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της πόλης, Αντώνης Καμπάκας και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Καισαριανής.

Τέλος, σημειώνεται ότι, στις αναδασώσεις των τριών Δήμων συμμετείχαν, επίσης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων των Δήμων, μαθητές σχολείων, πρόσκοποι και πολίτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ