25.02.20 | 20:32

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε πού έκρυβαν παράνομους μετανάστες σε Ι.Χ. Φορτηγό [ΦΩΤΟ]
14.01.14 | 11:28

Δείτε πού έκρυβαν παράνομους μετανάστες σε Ι.Χ. Φορτηγό [ΦΩΤΟ]

Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 30χρονος - μέλος εγκληματικής ομάδας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση, διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν, παράνομα, την έξοδο από την Ελλάδα 15 συνολικά μεταναστών (νόμιμων και μη).

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της χθες, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Πολύμυλου Κοζάνης, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ακινητοποίησαν και έλεγξαν Ι.Χ.Φ. όχημα διεθνών μεταφορών, που οδηγούσε ο 30χρονος αλλοδαπός διακινητής, στην καρότσα του οποίου βρέθηκαν οι δεκαπέντε αλλοδαποί.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι, η καρότσα του οχήματος έφερε σφραγίδα τελωνείου, το σύρμα της οποίας ήταν παραβιασμένο και επιμελώς επανασυνδεμένο, προκειμένου να παραπλανηθούν οι ελεγκτικές Αρχές.


Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί, με τη βοήθεια μελών του κυκλώματος, αρχικά μετέβησαν σιδηροδρομικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμειναν προσωρινά σε οίκημα, που τους οδήγησαν έτερα μέλη της εγκληματικής ομάδας. 

Τελικός προορισμός τους ήταν η Ιταλία, στην οποία θα μετέβαιναν μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ περίπου, για τον καθένα!

Το συνολικό “κέρδος”, που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος, ξεπερνά τις 30.000 ευρώ!


Συνολικά κατασχέθηκαν ένα φορτηγό (νταλίκα), που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών, το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ, 970.000 ριαλ Ιράν, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο συσκευές πλοήγησης (GPS).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ