18.01.21 | 09:53

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Δεδομένη η διέλευση της Γραμμής 4 του Μετρό από το Γαλάτσι
08.11.13 | 10:46

Δεδομένη η διέλευση της Γραμμής 4 του Μετρό από το Γαλάτσι

Ευοίωνες οι προοπτικές για τη δημιουργία της Γραμμής 4 του Μετρό, που σε πρώτη φάση θα ξεκινάει από το Γαλάτσι, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, στο πλαίσιο συνάντησης του Δημάρχου Γαλατσίου, Κυριάκου Τσίρου και του δημοτικού συμβούλου, υπεύθυνου Τεχνικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνου Ζώμπου, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε., Δρ. Χρήστο Τσίτουρα.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου ξεκινά ξανά μια σειρά συναντήσεων για το θέμα της Γραμμής 4, ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του Μετρό στο Γαλάτσι, η οποία θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 250.000 χιλιάδες επιβάτες. 

«Το έργο είναι ώριμο και έτοιμο για να ξεκινήσει από την πλευρά της εταιρίας, καθώς έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες. Στόχος είναι να δημοπρατηθεί κατά προτεραιότητα το πρώτο τμήμα Άλσος Βεΐκου - Ευαγγελισμός με 9 σταθμούς και προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ», είπε ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε.

«Το Γαλάτσι είναι από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής και ενώ βρίσκεται κοντά στο κέντρο δε συνδέεται με αυτό, είτε μέσω ΗΣΑΠ, είτε με Μετρό. Συνεπώς, η κατασκευή Σταθμού Μετρό στο Γαλάτσι είναι απαραίτητη για τη μετακίνηση των κατοίκων και θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους σε μέγιστο βαθμό. Το κλίμα είναι ευνοϊκό και θα πιέσω με κάθε τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να μπει σε προτεραιότητα η Γραμμή 4, η οποία σε πρώτη φάση θα ξεκινάει από το Άλσος Βεΐκου και θα συνεχίζει έως τον Ευαγγελισμό. Το σημαντικό είναι ότι στο Γαλάτσι θα γίνουν δύο στάσεις της νέας Γραμμής του Μετρό, μία στο Άλσος Βεΐκου και μία στο Παλαιό Τέρμα», τόνισε ο Δήμαρχος.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ