18.04.21 | 03:24

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

COVID –19 & καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου: Τι ισχύει - Καταγγελίες εργαζομένων
29.11.20 | 08:56

COVID –19 & καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου: Τι ισχύει - Καταγγελίες εργαζομένων

Τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας, έχουν προκαλέσει - λογικά - κλυδωνισμούς σχεδόν σε όλους τους τομείς της χώρας. Την πιο σκληρή πλευρά των μέτρων έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο. Εξιλαστήρια θύματα της προσπάθειας αυτής είναι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, οι οποίοι "βλέπουν την πόρτα της εξόδου" από τους εργοδότες τους, όπως καταγγέλλουν δεκάδες αναγνώστες με επικοινωνίες τους με το epoli.gr.

Οι εργαζόμενοι δε που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο είναι όσοι συνδέονται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με τους εργοδότες τους, καθώς η καταγγελία της εν λόγω συμβάσεως είναι αναιτιώδης. Και μπορεί οι εργοδότες που προχωρούν σε τέτοιου είδους απολύσεις να ασκούν ένα αναφαίρετο δικαίωμά τους, ωστόσο η άσκησή του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη και τα χρηστά ήθη.

«Η καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου συνιστά δικαίωμα του εργοδότη ή και του εργαζόμενου και χαρακτηρίζεται ως μονομερής αναιτιώδης δικαιοπραξία. Ως εκ τούτου, το κύρος της δεν εξαρτάται από την ύπαρξη ή την ελαττωματικότητα της αιτίας για την οποία γίνεται. Σε κάθε περίπτωση όμως εξετάζεται αν η καταγγελία υπερβαίνει τα όρια, με αποτέλεσμα να καθίσταται απαγορευμένη ως καταχρηστική και κατά συνέπεια άκυρη.

Ως καταχρηστική μπορεί να θεωρηθεί η καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου εκ μέρους του εργοδότη, όταν τα κίνητρά της είναι διαφορετικά από αυτά που επιβάλλει ο σκοπός του δικαιώματος, ήτοι η εμπάθεια ή η διάθεση για εκδίκηση ύστερα από προηγηθείσα νόμιμη αλλά μη αρεστή στον εργοδότη συμπεριφορά του εργαζομένου.

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι την καταχρηστικότητα της καταγγελίας πρέπει να επικαλεσθεί και να αποδείξει ο εργαζόμενος αναδεικνύοντας τα κρίσιμα περιστατικά, εξαιτίας των οποίων ο εργοδότης προχώρησε στην απόλυσή του», παρατηρεί - αναλύει για το σημαντικό αυτό ζήτημα, ο νομικός συνεργάτης των epoli.gr και Π+Π, Δικηγορικό Γραφείο «ΝΤΟΥΜΑΤΣΑΣ | ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ & Συνεργάτες».

 

 

 

 

* Δικηγορικό Γραφείο «ΝΤΟΥΜΑΤΣΑΣ | ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, Τ.Κ. 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468, email: contact@nglawservices.gr, website: www.nglawservices.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ