23.01.21 | 16:22

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βυθιζόμενοι κάδοι στην κεντρική πλατεία Αγ. Παρασκευής
29.06.16 | 16:10

Βυθιζόμενοι κάδοι στην κεντρική πλατεία Αγ. Παρασκευής

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής ολοκλήρωσε την εγκατάσταση τριών βυθιζόμενων συστημάτων συμπίεσης απορριμμάτων στην Κεντρική Πλατεία, τα οποία θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες κάδους.

Το κάθε σύστημα φέρει δύο επίγειους δέκτες, έναν κυκλικό για σύμμεικτα απορρίμματα με πράσινη σήμανση και έναν παραλληλόγραμμο για ανακυκλώσιμες συσκευασίες με μπλε σήμανση, είναι αυτόματης λειτουργίας με επιδαπέδια κομβία και παρέχει φωνητική και οπτική ενημέρωση.

Με τους βυθιζόμενους κάδους αποφεύγονται οι οσμές και αναβαθμίζεται αισθητικά ο περιβάλλων χώρος με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η όχληση που προκαλείται στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι βυθιζόμενοι κάδοι λειτουργούν και ως δορυφορικά πράσινα σημεία, τα οποία, σε συνδυασμό με τη νέα δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, το Κινητό Πράσινο Σημείο για την ανακύκλωση, συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην καθαρότητα των συλλεγόμενων υλικών και στον σεβασμό του περιβάλλοντος.

«Καλούμε του επαγγελματίες και τους επισκέπτες της πλατείας να υιοθετήσουν την προσπάθεια αυτή και να μην ρίχνουν απορρίμματα εκτός των κάδων, ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο δήμος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ