18.10.19 | 00:25

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρεφονηπιοκόμοι: “Προσβλητική η πρόταση εξομοίωσης των πτυχίων ΤΕΙ με των ΑΕΙ”
24.06.19 | 13:00

Βρεφονηπιοκόμοι: Προσβλητική η πρόταση εξομοίωσης των πτυχίων ΤΕΙ με των ΑΕΙ

Αντίδραση του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας στην πρόταση του Υπ. Παιδείας για την αντιστοίχιση – ισοτίμηση πτυχίων ΤΕ με πτυχία ΠΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αρχικά χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη χρησιμοποίηση του όρου «ισοτίμηση πτυχίων» από το Υπουργείο, αιτιολογώντας: «Για την προκειμένη περίπτωση οι απόφοιτοι ΤΕΙ είναι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τετραετούς φοίτησης (240 ECTS), επιπέδου 6 στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και ισότιμοι με τους πτυχιούχους των Πανεπιστημίων σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 2916/2001, Ν. 3549/2007, Ν. 4009/2011 και Ν. 4485/2017).

Στη συνέχεα το Σωματείο παρατηρεί πως, τη δεδομένη χρονική στιγμή που κατατέθηκε η πρόταση δεν υπάρχει χρόνος για σύσταση επιτροπών αλλά και δυνατότητα νομοθέτησης – λόγω της προεκλογικής περιόδου.

«Όσον αφορά την ουσία της πρότασης πιστεύουμε ότι είναι άκρως προσβλητικό να υπάρχει ειδική αντιμετώπιση των αποφοίτων ΤΕΙ και να προτείνεται μια διαδικασία που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις αντιστοίχισης πτυχίων. Επιπλέον είναι εξαιρετικά άδικο να μετατρέπουν το πτυχίο τους σε πανεπιστημιακό με πολύ πιο απλές ενέργειες οι φοιτητές των ιδρυμάτων και οι απόφοιτοι να αντιμετωπίζονται με δυσμενέστερο τρόπο και να πρέπει να ανταπεξέλθουν σε μία πρωτοφανή, πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Ταυτόχρονα ακόμα και η εικασία ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις για τους αποφοίτους προγραμμάτων σπουδών παλαιότερων ετών είναι απαράδεκτη καθώς κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τον Ν. 2916/2001 που ισοτίμησε τα παλιότερα πτυχία προ του 2001 με τα νεότερα».

«Ο Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας θα συνεχίσει να διεκδικεί για τον κλάδο μας μία δίκαιη νομοθετική ρύθμιση για άμεση εξομοίωση των πτυχίων ΤΕΙ με τα νέα Πανεπιστημιακά πτυχία προκειμένου να μην υπάρχουν ανισότητες και διαφοροποιήσεις μεταξύ των πτυχιούχων των τμημάτων μας», ολοκληρώνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ