23.01.20 | 01:42

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Βράβευση εθελοντών από τον Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου
21.10.13 | 20:33

Βράβευση εθελοντών από τον Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013, στο Κολυμβητήριο, ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Γιώργος Χριστόπουλος, βράβευσε όλους τους εθελοντές του Δήμου, που με την εθελοντική τους προσφορά συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία των δράσεων του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου για την περιβαλλοντική προστασία, την πυροπροστασία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου στην ομιλία του τόνισε:

«Σήμερα βραβεύουμε τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε κάθε κάλεσμα του Δήμου, για προσφορά προς το τόπο μας. 

Γνωρίζουμε βέβαια, πως δεν είναι το οποιοδήποτε αντάλλαγμα που ωθεί τον κάθε εθελοντή να προσφέρει, αλλά κυρίως η ηθική ικανοποίηση και η χαρά που δίνει η ανιδιοτελής προσφορά και η στήριξη όσων βρίσκονται σε ανάγκη. 

Ο εθελοντισμός είναι η ψυχή της κοινωνίας μας. Είναι απαραίτητος συνεργάτης για να προσφέρουμε υπηρεσίες με γνώμονα τον άνθρωπο, ενεργοποιώντας τη συμμετοχή του. 

Μόνο με τέτοιες αντιλήψεις θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να δημιουργήσουμε και πάλι τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη κι ευημερία».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, που οργάνωσαν τις εθελοντικές δράσεις του Δήμου και ενημέρωσε για την ίδρυση του Γραφείου Εθελοντισμού στη Δημοτική Κοινότητα Πικερμίου. 

Στόχος του Γραφείου είναι η καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση της εθελοντικής εργασίας. 

Ο συντονισμός και η αμφίπλευρη ενημέρωση και στήριξη, η δημιουργία μητρώου, η εκπαίδευση των ομάδων στους διαφόρους τομείς ενδιαφέροντος που θα διασφαλίσει την καλύτερη συνεργασία και κάλεσε όλους τους φορείς και τους εθελοντές να το ενισχύσουν με τις ιδέες και τη δράση τους.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ