29.01.20 | 11:23

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το ν/σ για τους συμβασιούχους Καθαριότητας - Την Τρίτη η ψήφισή του
23.02.17 | 11:54

Στη Βουλή το ν/σ για τους συμβασιούχους Καθαριότητας - Την Τρίτη η ψήφισή του

Ξεκίνησε στην  Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Συμπληρωματικά Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», καθώς και διαφόρων Τροπολογιών, που προστέθηκαν σ’ αυτό.

Σύμφωνα με τον αρχικώς Προεδρεύοντα, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, προτάθηκε και έγινε αποδεκτό η συζήτηση να πραγματοποιηθεί σε δύο συνεδριάσεις, σήμερα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, με τις τοποθετήσεις όλων των εγγεγραμμένων ομιλητών και την ερχόμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως είχε γράψει εξ' αρχής το epoli.gr.

Επισημαίνεται ότι, στο παρόν νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για τους συμβασιούχους Καθαριότητας Ο.Τ.Α. και Δημοσίου (Άρθρο 25), αλλά και η Τροπολογία που κατέθεσε, χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για τον διορισμό προσωπικού σε Δήμους και Φορείς του Δημοσίου, που έχουν δικαιωθεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Επίσης, και η Τροπολογία του Υπ.Εσ. για τη δυνατότητα άντλησης κονδυλίων του «ΑΚΣΙΑ», για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών Δήμων.

[13:45]: Μέχρι ώρας "ναι" στο Άρθρο 25 και τις συμβάσεις Καθαριότητας έχουν "πει" KKE και ΑΝ.ΕΛ. "Παρών" από τη ΧΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ