22.05.19 | 20:22

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόλος: Καταδίκη ιδιοκτήτη και υπαλλήλων βενζινάδικου για νοθεία καυσίμων
08.03.19 | 14:50

Βόλος: Καταδίκη ιδιοκτήτη και υπαλλήλων βενζινάδικου για νοθεία καυσίμων

Είχε εντοπιστεί να έχει νοθευμένα καύσιμα σε ποσότητα 19.000 λίτρων και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε προχθές σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πρόκειται για 42χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στον Βόλο, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε εντοπιστεί τον Ιανουάριο του 2014 από συνεργείο ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας να έχει νοθευμένα 19.000 λίτρα καυσίμων και συγκεκριμένα αμόλυβδη βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης και πετρέλαιο κίνησης, σε βυτιοφόρο ιδιοκτησίας του, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων, που έγιναν.

Ο 42χρονος, κατηγορούνταν πως είχε κάνει πρόσμιξη και είχε νοθεύσει τα καύσιμα.

Μαζί του κατηγορούνταν και δύο υπάλληλοί του, 39 και 44 χρόνων, στους οποίους το Δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 24 μηνών στον καθένα, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 42χρονος, εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου, που φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έγινε νόμιμη δειγματοληψία και ότι είναι αθώος ο πελάτης του.

Από την πλευρά τους, οι δύο υπάλληλοι απολογούμενοι φέρεται να δήλωσαν ότι τους είχε δώσει εντολή ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, να μεταβούν στη ΒΙΠΕ Βόλου, προκειμένου να πάρουν λιπαντικά και δεν γνώριζαν πως βρέθηκαν νοθευμένα τα καύσιμα.

 ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ