21.09.20 | 10:17

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

Βιολογικός καθαρισμός στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηλιούπολης
16.12.15 | 14:03

Βιολογικός καθαρισμός στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηλιούπολης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση του έργου εγκατάστασης επεξεργασίας υγρών αποβλήτων του αμαξοστασίου του Δήμου Ηλιούπολης.

Έτσι, ο Δήμος έθεσε σε λειτουργία άλλη μια πρωτοποριακή περιβαλλοντική δράση, καθώς τα υγρά απόβλητα δεν θα χύνονται πια ανεπεξέργαστα στο παράπλευρο ρέμα, αλλά εκεί θα πηγαίνει μόνο καθαρό νερό.

«Η επεξεργασία των υγρών αποβλήτων από το πλύσιμο των κάδων και των απορριμματοφόρων του δήμου, αποτελεί ένα περιβαλλοντικό καθήκον και μια ακόμη ενέργεια που δείχνει το σεβασμό στη φύση αλλά και στην υγεία των κατοίκων», τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Για την αποτελεσματικότερη επεξεργασία και παραγωγή καθαρού νερού στο έργο, εγκαταστάθηκε και σύστημα διήθησης με φίλτρο για την απομάκρυνση οσμών και χρώματος.

Έτσι, ο Δήμος Ηλιούπολης, μετά την ανάπτυξη της ανακύκλωσης, την κομποστοποίηση και τη συλλογή του γυαλιού με ειδικούς κάδους, συνεχίζει στην εφαρμογή όλων των νέων τεχνολογιών για τη μείωση κάθε απόβλητου που επιβαρύνει το περιβάλλον της πόλης, για να απολαμβάνουν οι Ηλιουπολίτες μία καλύτερη ποιότητα ζωής. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ