17.01.19 | 12:42

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελτιωτικές αλλαγές στη λειτουργία των ΟΤΑ και των εργαζομένων
12.01.18 | 15:59

Βελτιωτικές αλλαγές στη λειτουργία των ΟΤΑ και των εργαζομένων

Σημαντικές βελτιωτικές αλλαγές στην εσωτερική λειτουργία των ΟΤΑ και των εργαζομένων σ’ αυτούς, ακολουθούν της υπογραφής Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), για τη Δράση «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού – Πιλοτική λειτουργία».

Η Π. Σ. θα υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Εσωτερικών, από τους Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Κώστα Αγοραστό. Εκ μέρους του Yπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα παραστεί ο Αναπληρωτής Yπουργός, Αλέξης Χαρίτσης.

Η εν λόγω Δράση εντάσσεται στο Έργο «Αναδιοργάνωση και Λειτουργικός Εκσυγχρονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», «ενώ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεγαλύτερης προσπάθειας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την ουσιαστική υποστήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Χώρας και του διοικητικού εκσυγχρονισμού της», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπ. Εσωτερικών.

Ειδικότερα, στοχεύει στο σχεδιασμό ενός νέου, σύγχρονου επιχειρησιακού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών λειτουργίας τους, της δημιουργίας προτύπων αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών, της εκπόνησης προδιαγραφών των αναγκαίων πληροφοριακών συστημάτων και τέλος, μέσω του σχεδιασμού προγραμμάτων κατάρτισης για την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ