19.09.20 | 08:10

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » Π.Ο.Π. - Ο.Τ.Α.

ΕΔΕ σε βάρος μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΠ-ΟΤΑ – Καταγγελίες της Ομοσπονδίας
08.02.18 | 10:27

ΕΔΕ σε βάρος μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΠ-ΟΤΑ – Καταγγελίες της Ομοσπονδίας

Αντίδραση – με καταγγελίες – της ΠΟΠ-ΟΤΑ, στην απόφαση του Δημάρχου Αιγιαλείας, Θανάση Παναγόπουλου, να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σε βάρος της Μαρίας Κοντεσοπούλου, προέδρου Σωματείου του Δήμου και μέλους του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη σχετική επιστολή προς τον Δήμαρχο, η Ομοσπονδία επισημαίνει πως, είχε και έχει ως πάγια τακτική να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος όλων των υπαλλήλων, «όταν όμως υποκύπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα ως υπάλληλοι».

«Πληροφορηθήκαμε με λύπη ότι  διατάξατε Ε.Δ.Ε. για το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου και Προέδρου Σωματείου του Δήμου σας κας Μαρίας Κοντεσοπούλου για λόγους καθαρά Συνδικαλιστικής Δράσης η οποία και προστατεύεται από τον Νόμο 1264/82 για τις Συνδικαλιστικές ελευθερίες, βασιζόμενος μάλιστα σε αναφορά προϊσταμένης η οποία όλως τυχαίος τυγχάνει και σύζυγος Προέδρου άλλου Σωματείου που δραστηριοποιείται στον Δήμο σας ή για κριτική που άσκησε στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως Πρόεδρος του Σωματείου στην εν λόγω κυρία ως προϊσταμένη τμήματος για λάθη ή παραλείψεις πέραν του γεγονότος ότι η εν λόγω κυρία παραβαίνει κατάφορα τις μισές παραγράφους του αρ.14 του Ν.1264/82 και λειτουργεί υπέρ του εργοδότη και υπέρ άλλης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης κάτι το οποίο θα έπρεπε να λάβετε υπόψιν σας πριν από την εντολή για Ε.Δ.Ε. έκτος αν αυτό εξυπηρετεί τα σχέδιά σας».

«Αλήθεια κύριε Δήμαρχε ενώ όλα τα έγγραφα που αναφέρονται στην εντολή για ΕΔΕ έχουν λάβει χώρα τον 9ο, και 10ο μήνα του 2017 αποφασίσατε τον 2ο μήνα του 2018 να δώσετε την παραπάνω εντολή», διερωτάται, ενώ κάνοντας λόγο για προσπάθεια «σταγγαλισμού» της συνδικαλιστικής δράσης, προσθέτει:

«Να είστε σίγουρος ότι για τους παραπάνω λόγους και επειδή είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η διενέργεια της συγκεκριμένης Ε.Δ.Ε. είναι προσπάθεια στραγγαλισμού της ελεύθερης Συνδικαλιστικής Δράσης, άλλα και της φίμωσης του συγκεκριμένου Σωματείου καθώς φαίνεται σας ενοχλεί η Δράση του. Εμείς   θα συμπαρασταθούμε στο μέλος  μας με όλα τα Νόμιμα μέσα».

Τέλος, η ΠΟΠ-ΟΤΑ παρακαλεί για άμεση ανάκληση της προαναφερόμενης εντολής, «επιτρέποντας έτσι στους Συνδικαλιστές να δρουν ανεμπόδιστα και ανεπηρέαστα στα καθήκοντα που τους ανέθεσαν με την ψήφο τους οι Συνάδελφοι τους εργαζόμενοι του Δήμου σας».      

 

Η επιστολή

«Κύριε Δήμαρχε,

Η Ομοσπονδία ΠΟΠ-ΟΤΑ είχε και έχει ως πάγια τακτική να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος όλων των υπαλλήλων ΟΤΑΝ όμως υποκύπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα ως υπάλληλοι.

Πληροφορηθήκαμε με λύπη ότι  διατάξατε Ε.Δ.Ε. για το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου και Προέδρου Σωματείου του Δήμου σας κας Μαρίας Κοντεσοπούλου για λόγους καθαρά Συνδικαλιστικής Δράσης η οποία και προστατεύεται από τον Νόμο 1264/82 για τις Συνδικαλιστικές ελευθερίες, βασιζόμενος μάλιστα  σε αναφορά προϊσταμένης η οποία όλως τυχαίος τυγχάνει και σύζυγος Προέδρου άλλου Σωματείου που δραστηριοποιείται στον Δήμο σας ή για κριτική που άσκησε στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως Πρόεδρος του Σωματείου στην εν λόγω κυρία ως προϊσταμένη τμήματος για λάθη ή παραλείψεις, πέραν του γεγονότος ότι η εν λόγω κυρία παραβαίνει κατάφορα τις μισές παραγράφους του αρ.14 του Ν.1264/82 και λειτουργεί υπέρ του εργοδότη και υπέρ άλλης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης κάτι το οποίο θα έπρεπε να λάβετε υπόψιν σας πριν από την εντολή για Ε.Δ.Ε. έκτος αν αυτό εξυπηρετεί τα σχέδιά σας.

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε ενώ όλα τα έγγραφα που αναφέρονται στην εντολή για ΕΔΕ έχουν λάβει χώρα τον 9ο, και 10ο μήνα του 2017 αποφασίσατε τον 2ο μήνα του 2018 να δώσετε την παραπάνω εντολή.

Να είστε σίγουρος ότι για τους παραπάνω λόγους και επειδή είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η διενέργεια της συγκεκριμένης Ε.Δ.Ε. είναι προσπάθεια στραγγαλισμού της ελεύθερης Συνδικαλιστικής Δράσης, άλλα και της φίμωσης του συγκεκριμένου Σωματείου καθώς φαίνεται σας ενοχλεί η Δράση του. Εμείς  θα συμπαρασταθούμε στο μέλος  μας με όλα τα Νόμιμα μέσα.

Τέλος για όλους  τους  παραπάνω λόγους, παρακαλούμε να ανακαλέσετε άμεσα την εντολή για Ε.Δ.Ε. επιτρέποντας έτσι στους Συνδικαλιστές να δρουν ανεμπόδιστα και ανεπηρέαστα στα καθήκοντα που τους ανέθεσαν με την ψήφο τους οι Συνάδελφοι τους εργαζόμενοι του Δήμου σας.       

           

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΤΗΣ ΠΟΠ-ΟΤΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ                            ΠΕΛΕΓΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ