05.06.20 | 03:33

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Βανδαλισμοί στο Δημαρχείο Ιωαννίνων [photos]
13.11.15 | 11:35

Βανδαλισμοί στο Δημαρχείο Ιωαννίνων [photos]

Βανδαλισμοί στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, όταν χθες το πρωί, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, απλοί πολίτες διαδήλωναν μαζικά στους δρόμους ολόκληρης σχεδόν της Χώρας, οι "γνωστοί - άγνωστοι" έγραψαν συνθήματα στο κτίριο και κατέστρεψαν τα ειδικά μπάνερ διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Η Δημοτική Αρχή κάνει λόγο για μειοψηφίες δήθεν "επαναστατών" - μπαχαλάκηδων, «που ποτέ δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ουσιαστικά ερείσματα στην ελληνική κοινωνία», ανακοινώνοντας πως, θα προχωρήσει, άμεσα, σε μηνύσεις κατ’ αγνώστων.

«Το να βανδαλίζεις το Δημαρχείο, ένα δημόσιο κτίριο-σύμβολο της πιο άμεσης δημοκρατίας, ένα ιστορικό, διατηρητέο κτίριο, δεν δείχνει απλά έλλειμμα αγωγής, παιδείας και πολιτισμού, αλλά λειτουργεί στην ουσία προβοκατόρικα στον συλλογικό αγώνα.

Κι επειδή με τα συνθήματα που ανέγραψαν στο Δημαρχείο εκφράζουν υποτίθεται την αλληλεγγύη στους απεργούς της Ανακύκλωσης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κοινωνικές συμμαχίες σε έναν αγώνα δεν οικοδομούνται με επίδειξη καταστροφικής μανίας. Οικοδομούνται όμως μέσα από την προχθεσινή ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, με εισήγηση του Δημάρχου Ιωαννίνων, για έμπρακτη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της Ανακύκλωσης.

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανεργία δεν "θεραπεύεται", με την καταστροφή, αλλά με πρωτοβουλίες, όπως αυτή της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, πρωτοβουλίες που μπορούν να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας» προσθέτει στην ανακοίνωσή της.


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ