27.10.20 | 21:14

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αυξάνονται έως και 100% τα δημοτικά τέλη στην Πελοπόννησο
23.08.13 | 11:12

Αυξάνονται έως και 100% τα δημοτικά τέλη στην Πελοπόννησο

«Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο από την ανάδοχο εταιρεία, που αναδείχτηκε από τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πριν από ένα μήνα, έχει υψηλό κόστος κι αν δεν συμβάλει το Kεντρικό Κράτος, καλύπτοντας μέρος των εξόδων αυτών, θα χρειαστεί μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών», ανέφερε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Pρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Την άποψη αυτή, συμμερίζεται πλήρως και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρίπολης, Σάββας Σαββάκης, ο οποίος δήλωσε, σήμερα το πρωί, ότι το κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών θα φέρει αύξηση δημοτικών τελών, που θα φτάσει ακόμα και το 100% σε κάποιες περιοχές της Περιφέρειας!

Ο κ. Σαββάκης ανέφερε ότι, έχει ετοιμάσει προμελέτη για τον Δήμο Τρίπολης, σύμφωνα με την οποία, αν το κόστος διαχείρισης είναι 60 ευρώ ο τόνος, τα δημοτικά τέλη θα πρέπει να αυξηθούν κατά 30% κι αν το κόστος διαχείρισης είναι 80 ευρώ ο τόνος, τότε τα τέλη πρέπει να αυξηθούν 42%. 

Υπογραμμίζοντας πως τέτοιες αυξήσεις είναι δυσβάσταχτες για τους πολίτες στην παρούσα μάλιστα οικονομική συγκυρία, όταν στην Αρκαδία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, τα δύο προηγούμενα χρόνια έχουν κλείσει στο νομό 640 επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με δηλώσεις του ανέφερε ότι, μέσα στο 2014 θα αρχίσει ο ανάδοχος του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων με τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σε ότι αφορά το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων υπογράμμισε ότι, ανέρχεται σε 59,6 ευρώ ανά τόνο, στο οποίο προστίθεται η μεταφορά τουλάχιστον κατά 15 ευρώ, ανά τόνο, μαζί με το ΦΠΑ 13% και τόνισε πως πρέπει να βοηθήσει το Kεντρικό Κράτος για την κάλυψη αυτών των εξόδων, δεδομένου ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε αύξηση τελών σε τέτοιο υψηλό επίπεδο».
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ