12.08.20 | 16:08

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

"Όχι" της Αυτοδιοίκησης στο "μεγάλο δικαστήριο" του Φαληρικού Όρμου
10.05.16 | 11:29

Όχι της Αυτοδιοίκησης στο μεγάλο δικαστήριο του Φαληρικού Όρμου

Την Κυριακή 08-05-2016 και την Δευτέρα 09-05-2016, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθήνας, Χρήστος Καπάταης, παραβρέθηκε στα Έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, με μοναδικό θέμα την παραχώρηση κτιρίων από την ΕΤΑΔ, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην περιοχή του Φαληρικού Όρμου, για την εκδίκαση μεγάλων δικών και την διαχρονική έλλειψη κατάλληλων υποδομών, με αφορμή τη μεγάλη δίκη μελών της Χρυσής Αυγής.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στα Δημοτικά Συμβούλια, όλοι οι παρευρισκόμενοι, οι Διοικήσεις των Δήμων και οι Αντιπολιτεύσεις εκδήλωσαν την έντονη αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη παραχώρηση.

Κατά την τοποθέτηση του, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι, θεωρεί απόλυτα λογικό το αίτημα των Δήμων περί ακύρωσης της συγκεκριμένης παραχώρησης.

Επίσης, δήλωσε: «Κατανοούμε απολύτως την ανάγκη εξεύρεσης χώρων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την γρήγορη και αποτελεσματική εκδίκαση υποθέσεων ειδικά των μεγάλων υποθέσεων. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάτω από την πίεση του χρόνου είναι ανθρώπινο να γίνονται και λάθη. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε σίγουροι ότι μετά και από την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής η συγκεκριμένη επιλογή θα ανακληθεί άμεσα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ