26.02.21 | 18:06

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν στο Δημόσιο – Δεν θα εφαρμόσουμε το 1:5”
08.09.19 | 15:08

Αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν στο Δημόσιο – Δεν θα εφαρμόσουμε το 1:5

Στη σημαντική είδηση πως, δεν θα εφαρμοστεί ο κανόνας 1:5 στο Δημόσιο (μία πρόσληψη άνα πέντε αποχωρήσεις), προχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ.

«Δεν θα είμαστε στον κανόνα 1 προς 5, αυτό μπορώ να σας το πω. Διότι έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα. […] Το ζήτημα δεν είναι να παίζουμε με τους κανόνες, είναι να προσλαμβάνουμε εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες», τόνισε, ενώ απαντώντας εάν θα προχωρήσουν οι προσλήψεις που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη Κυβέρνηση (Βοήθεια στο Σπίτι, Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή), είπε:

«Το τι συνιστά δρομολογημένη πρόσληψη είναι αντικείμενο προς συζήτηση. Αυτές ήταν προσλήψεις – εξαγγελίες, ούτε πιστώσεις βρήκαμε, ούτε μία πίστωση στον προϋπολογισμό για αυτές τις προσλήψεις», τόνισε, για να αναφερθεί στις προσλήψεις που θα γίνουν:

- Πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού (800 ιατρών στον ΕΟΠΠΥ)

- Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή.

«Ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες προσλήψεις θα γίνουν και στην Εκπαίδευση, με προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ