26.10.20 | 20:42

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αυτεπάγγελτη η δίωξη για επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων
20.12.17 | 15:31

Αυτεπάγγελτη η δίωξη για επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων

Αυτεπάγγελτη ορίζεται πλέον η δίωξη σε όσους διαπράττουν επιθέσεις ή απειλές σε βάρος των συμβολαιογράφων, οι οποίοι διενεργούν πλειστηριασμούς χωρίς να υπάρχει χρονικός και χωρικός περιορισμός ως προς την διάπραξη επίθεσης ή της απειλής κατά παρέκκλιση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης “θεσμοθετείται η αυτεπάγγελτη δίωξη όσων προκαλούν σωματικές βλάβες κατά των συμβολαιογράφων, που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών”. “Η σωματική βλάβη θα πρέπει να τελείται εξαιτίας και για λόγους σχετικούς με τον πλειστηριασμό οποτεδήποτε και οπουδήποτε”, αναφέρεται στην τροπολογία χωρίς, δηλαδή, περιορισμό ως προς τις ώρες ή τον τόπο διενέργειας του πλειστηριασμού. Το ίδιο συμβαίνει και για περιπτώσεις που διατυπωθούν απειλές σε βάρος συμβολαιογράφων. Παράλληλα, αυτεπάγγελτη θα είναι η δίωξη “όσων διαταράσσουν την απρόσκοπτη και εύρυθμη διενέργεια των πλειστηριασμών”.

Η διάταξη αυτή αποτελεί αίτημα των συμβολαιογράφων, οι οποίοι ανέστειλαν κατ’ επανάληψη την άσκηση καθηκόντων τους, υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία πρέπει να προστατέψει την σωματική τους ακεραιότητα, για να μπορέσουν αυτοί να διεξάγουν τους πλειστηριασμούς.

Η τροπολογία

 

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ