16.11.18 | 09:13

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περ. Αττικής: Διευκρινίσεις επί αντιπλημμυρικών έργων στον δήμο Αμαρουσίου
06.12.17 | 16:27

Περ. Αττικής: Διευκρινίσεις επί αντιπλημμυρικών έργων στον δήμο Αμαρουσίου

Διευκρινίσεις για την πορεία αντιπλημμυρικών έργων στον δήμο Αμαρουσίου, δίνει η Περιφέρεια Αττικής, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στο ρέμα Σαπφούς.

Με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει ότι δια του αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα είχε επιχειρήσει να ενημερώσει για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων το δημοτικό συμβούλιο με την αποστολή σχετικών εγγράφων προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου.

Ειδικά για το ρέμα Σαπφούς, η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει ότι είχε διαβιβαστεί σε αυτή μια “ελλιπέστατη” μελέτη προ 15 μηνών. Ενώ, την 4η.12.2017, οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου απέστειλαν “τη «διορθωμένη» οριστική μελέτη μετά τις τεχνικές επισημάνσεις της Περιφέρειας Αττικής και με σχεδόν διπλάσιο προϋπολογισμό (από 6.230.000 σε 10.676.400!)”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, η οποία υποστηρίζει ότι αυτό συνιστά “αδιαμφισβήτητη ομολογία απουσίας άρτιας μελέτη”.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει ότι “από το σύνολο των δέκα έργων (σ.σ. που υπέβαλε ο δήμος Αμαρουσίου), συμπεριλαμβανομένου και του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, τα μισά πάσχουν καθώς πρόκειται για... τίτλους έργων χωρίς μελέτες (πρόκειται για έργα στις περιοχές Αναβρύτων, Κοκκινιάς, Σωρού, Παραδείσου και Νέου Αμαρούσιου)”. Ενώ, για τα υπόλοιπα έργα, που αφορούν στο Κέντρο Αμαρουσίου, το Νέο Τέρμα, τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Φιλοθέη, η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει ότι αυτά “εμφανίζονται με αρκετή καθυστέρηση και με προβληματικές μελέτες”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου, Γ. Καραμέρος, ισχυρίζεται ότι “οι ευθύνες του Δήμου Αμαρουσίου είναι τεράστιες και η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να υποκαθιστά την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής. Αναμένουμε από τη διοίκηση του Δήμου να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιπλημμυρική προστασία του Αμαρουσίου”. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ