13.06.21 | 11:25

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Αθώος ο πρώην δήμαρχος Καστελλορίζου για τη μεγάλη υπόθεση των ακινήτων
08.10.20 | 09:31

Αθώος ο πρώην δήμαρχος Καστελλορίζου για τη μεγάλη υπόθεση των ακινήτων

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων ο πρώην δήμαρχος Καστελλορίζου, ο οποίος κατηγορούνταν για απιστία σχετικά με την υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά δημοτικά ακίνητα τα οποία και ενοικίασε σε ιδιώτες ο πρώην δήμαρχος το χρονικό διάστημα από 7 Δεκεμβρίου 2012 έως 16 Σεπτεμβρίου 2014 και με την ενέργεια του αυτή φέρονταν, σύμφωνα και με το κατηγορητήριο να ζημίωσε τη δημοτική περιουσία του Δήμου.

Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή, ο πρώην δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή τον Μάρτιο του 2019 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και κατά της απόφασης άσκησε έφεση η οποία και εκδικάστηκε προχθές.

Έτσι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Φώτη Χατζηδιάκου, σύμφωνα με τους οποίους ουδέποτε υπήρξε έγκληση από τον μετέπειτα δήμαρχο Μεγίστης Παύλο Πανηγύρη καθώς εβρίσκονταν σε αργία, απάλλαξε από την κατηγορία τον πρώην δήμαρχο κρίνοντάς τον αθώο.

 

 ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ