08.12.19 | 11:58

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Αθώος ο Δήμαρχος Λαρισαίων για τη μη αποστολή στοιχείων ΙΔΑΧ
09.10.15 | 17:13

Αθώος ο Δήμαρχος Λαρισαίων για τη μη αποστολή στοιχείων ΙΔΑΧ

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη και τη Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, που κατηγορούνταν για απείθεια και παράβαση καθήκοντος. 

Η υπόθεση αφορούσε στην άρνηση του Δημάρχου να αποστείλει στον τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στοιχεία υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Δήμου, για επανέλεγχο των συμβάσεών τους. 

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Καλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, επιβεβαιώνει ότι, εκείνη η απόφαση, μία απόφαση που εκπορεύθηκε από τη θεμελιώδη θέση μας για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας, κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση.  

Επιμένω ότι, ήταν εντελώς λάθος η ενέργεια τού τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να προχωρήσει προσχηματικά στον επανέλεγχο των συμβάσεων, αφού στην πραγματικότητα η διαδικασία αποσκοπούσε στη δημιουργία "δεξαμενής" νέων απολύσεων. Η Αυτοδιοίκηση έχει πληρώσει αρκετά από τις πολιτικές των προηγούμενων χρόνων. 

Τώρα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα δρόμο όλοι μαζί για να βγούμε στο ξέφωτο». 

Σημειώνεται ότι, στην αίθουσα του Δικαστηρίου βρέθηκαν για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης,  ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γ. Κωτσιός και οι επικεφαλής ή εκπρόσωποι όλων των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τους οποίους ο Δήμαρχος Λαρισαίων ευχαρίστησε προσωπικά. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ