23.06.18 | 22:17

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Αθώοι δύο πρώην Δήμαρχοι για τα οικόπεδα στους Δελφούς - Η υπόθεση
14.12.16 | 08:12

Αθώοι δύο πρώην Δήμαρχοι για τα οικόπεδα στους Δελφούς - Η υπόθεση

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας κάθισαν, χθες, οι πρώην Δήμαρχοι Παναγιώτης Καλτσής (Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Δελφών έως το 2010) και ο διάδοχός του, Νίκος Φουσέκης (Δήμαρχος Δελφών από το 2010 έως τον Απρίλιο του 2014, οπότε τέθηκε σε αργία, Νομάρχης Φωκίδας από το 2006 έως το 2010, Δήμαρχος Άμφισσας από το 1998 έως το 2006).

Η υπόθεση αφορούσε στην καταπάτηση οικοπέδων του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, τα οποία οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι, οικειοποιήθηκαν και στη συνέχεια πούλησαν σε τρίτους.

Μετά από πολύχρονη έρευνα της δικαιοσύνης και αλλεπάλληλες δίκες, τελικά οι δύο πρώην αυτοδιοικητικοί αθωώθηκαν ομόφωνα από το δικαστήριο.

«Είχα δηλώσει ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη. Οι συκοφαντίες και οι κατηγορίες έπεσαν σαν χάρτινος πύργος στο ακροατήριο. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν σε αυτή τη δοκιμασία. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που δοκιμάστηκε και αυτή μαζί μου. Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, που δεν πίστεψε ούτε για μία στιγμή τους συκοφάντες μου...». δήλωσε στο LamiaReport, o πρώην Νομάρχης Φωκίδας και πρώην Δήμαρχος Δελφών, Νίκος Φουσέκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ