05.07.20 | 10:56

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ.Σ. Αθηναίων: “Συνέχιση όλων των συμβασιούχων στην Καθαριότητα”
06.07.17 | 16:53

Δ.Σ. Αθηναίων: Συνέχιση όλων των συμβασιούχων στην Καθαριότητα

Πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στο πλαίσιο των οριζόμενων, του Άρθρου 24 του ν. 4479/2017, για νέες συμβάσεις και θέσεις τακτικού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας Ο.Τ.Α. Πρώτου βαθμού, αποφάσισε τη συνέχιση εργασίας όλων των συμβασιούχων Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, το μέγιστο έως την προβλεπόμενη 31/3/2018.

Η σημαντική αυτή απόφαση αφορά σε 239 συμβασιούχους.

Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε την πρόσληψη 31 επιπλέον ατόμων - 30 οδηγών και 1 ταπετσέρη - πέραν της προηγούμενης απόφασής του, για πρόσληψη τακτικού προσωπικού εργατών Καθαριότητας.

Τέλος, η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων (Ε.Ε.Δ.Α.) κατέθεσε υπόμνημα για περισσότερες προσλήψεις, επικαλούμενη συνεχώς αυξανόμενες ελλείψεις σε προσωπικό στον τομέα καθαρισμού. «…οι ελλείψεις σε προσωπικό στον τομέα καθαριότητας ολοένα και μεγαλώνουν, καθώς συνταξιοδοτούνται συνεχώς συνάδελφοι μας, με αποτέλεσμα από το 2010 έως σήμερα οι αποχωρήσεις να ανέρχονται στις 985».

«Για όλα τα παραπάνω ζητάμε πέραν του αριθμού που με προηγούμενη απόφαση έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να κατατεθεί άμεσα νέο αίτημα για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό στις εξής κατηγορίες 1) εργατών καθαριότητας εξωτερικών χώρων 2) οδηγών αυτοκινήτων 3) μηχανοτεχνιτών, ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες καθαριότητας και μηχανολογικού να αντεπεξέρχονται στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες.

Σας γνωρίζουμε ότι στον υφιστάμενο οργανισμό υπάρχουν ακόμα 300 περίπου κενές οργανικές θέσεις κατηγορίας εργατών καθαριότητας και 90 θέσεις οδηγών», προσθέτει. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ