14.06.21 | 05:59

 

ΘΕΜΑ

3Κ: Αρχίζει η εξέταση των αποτελεσμάτων της από τα Δικαστήρια
11.01.20 | 08:35

3Κ: Αρχίζει η εξέταση των αποτελεσμάτων της από τα Δικαστήρια

Η ώρα που τα αποτελέσματα της Προκήρυξης 3Κ/2018 θα τεθούν στην κρίση των Δικαστηρίων έφτασε. Ήδη, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έχει αρχίσει να ορίζει δικασίμους για τη συζήτηση των αιτήσεων ακύρωσης που κάποιοι υποψήφιοι είχαν καταθέσει για την άνω Προκήρυξη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr.

Με τις αιτήσεις που αναμένεται να συζητηθούν, οι υποψήφιοι ζητούν την ακύρωση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι, οι υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις είχαν απορριφθεί είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ακύρωσης των οριστικών πινάκων έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Όσοι πράγματι υπέβαλαν αιτήσεις, θα δουν αυτές να δικάζονται τον επόμενο καιρό, ήδη από τον επόμενο Φλεβάρη. Ο σύντομος -για τα δεδομένα της ελληνικής Δικαιοσύνης- προσδιορισμός της συζήτησης των υποθέσεων δικαιολογείται από την ανάγκη να ξεκαθαριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα το τοπίο σχετικά με τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης.

Τι πρέπει να αναμένουν οι υποψήφιοι από τα αποτελέσματα της συζήτησης αυτών των αιτήσεων; «Στις περισσότερες περιπτώσεις το αίτημα των ένδικων βοηθημάτων επικεντρώνεται στη μερική ακύρωση του πίνακα κατάταξης με σκοπό την περίληψη του αιτούντος υποψηφίου στον πίνακα των επιτυχόντων στη θέση έτερου υποψηφίου (συνήθως του τελευταίου στην κατάταξη). Σε κάποιες όμως περιπτώσεις με τις αιτήσεις ζητείται η ακύρωση συνολικά της προκήρυξης για λόγους που σχετίζονται με τις διατάξεις που προβλέπουν τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων. Η ευδοκίμηση τέτοιων αιτήσεων δεν θεωρείται πιθανή», τονίζει στο epoli.gr ο δικηγόρος Αθηνών κ. Λάμπρος Ντουματσάς, ο οποίος έχει ασχοληθεί με εκατοντάδες εργασιακές υποθέσεις εργαζομένων αλλά και υποψηφίων εργαζομένων στο Δημόσιο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, ο πίνακας που προσβάλλεται με τις συγκεκριμένες αιτήσεις που αναμένεται να δικαστούν τον επόμενο καιρό έχει ήδη τροποποιηθεί μετά από την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας. Τα αναθεωρημένα αποτελέσματα έχουν εκδοθεί στις αρχές Δεκέμβρη 2019. Και κατά αυτών των αποτελεσμάτων μπορούν να ασκηθούν νέες αιτήσεις ακύρωσης, έως τις αρχές Φεβρουαρίου του 2020, παρατείνοντας και πάλι την αγωνία των υποψηφίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ