02.06.20 | 21:39

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άρθρο 177 & μονιμοποίηση συμβασιούχων ΟΤΑ - Ποιοι συμβασιούχοι υπηρεσιών “ευνοούνται”
02.11.19 | 17:07

Άρθρο 177 & μονιμοποίηση συμβασιούχων ΟΤΑ - Ποιοι συμβασιούχοι υπηρεσιών ευνοούνται

Ολοκληρώνεται αυτό τον καιρό στους Δήμους της χώρας η διαδικασία πρόσληψης δημοτικών υπαλλήλων για την πλήρωση των μεγάλων κενών που υπήρχαν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας μέσω της γνωστής πλέον προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Τις τελευταίες ημέρες ορκίζονται καθημερινά οι περίπου 8.200 νέοι δημοτικοί υπάλληλοι και αναλαμβάνουν καθήκοντα στους Δήμους τους.

Παράλληλα, με το ν. 4635/2019 δόθηκε η τελευταία πιθανότατα παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου όσους υπηρετούσαν έως σήμερα στις υπηρεσίας καθαριότητας των Δήμων έως την ολοκλήρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Η πρόσληψη των ανωτέρω υπαλλήλων είναι ένα ευτυχές γεγονός για την αυτοδιοίκηση, καθώς αποτελεί την πρώτη μετά από πολλά χρόνια διαδικασία μαζικής πρόσληψης προσωπικού για την στελέχωση ενός αποψιλωμένου κατά τα χρόνια της κρίσης τομέα της δημόσιας διοίκησης.

Με βάση τις προβλέψεις της ίδιας της προκήρυξης, αλλά και των Δήμων που άλλαξαν τα οργανογράμματά τους για να υποδεχθούν το νέο προσωπικό, θα περάσουν χρόνια μέχρι να ανακύψουν ξανά ανάγκες σε προσωπικό στον συγκεκριμένο τομέα.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για πολλούς άλλους τομείς αρμοδιοτήτων των φορέων της Tοπικής Aυτοδιοίκησης.

Μη χάσετε, αύριο, το αναλυτικό άρθρο του epoli.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ