21.09.19 | 18:37

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αργοπορία αποτελεσμάτων 3K: Χωρίς προσωπικό Δήμοι και Φορείς
24.05.19 | 13:18

Αργοπορία αποτελεσμάτων 3K: Χωρίς προσωπικό Δήμοι και Φορείς

Τους λόγους - έλλειψη προσωπικού, λιγότερα δρομολόγια των απορριμματοφόρων - της μη επιθυμητής αποκομιδής των απορριμμάτων στο νησί της Ζακύνθου, αιτιολογεί με ανακοίνωσή του, ο ΦοΔΣΑ.

Η ανακοίνωση

Επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους ζακυνθινούς ότι η συλλογή των απορριμμάτων δεν πραγματοποιείται στο επιθυμητό και αναγκαίο για την εποχή επίπεδο λόγο μεγάλης έλλειψης προσωπικού. Η συλλογή των σύμμεικτων απορριμμάτων πραγματοποιείται από 7 δρομολόγια έναντι των 10 που απαιτούνται για την εποχή αυτή και αντίστοιχα των ανακυκλώσιμων υλικών πραγματοποιείται με 3 έναντι των 6.

Από πλευράς ΑΣΕΠ αναμένεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και αφορά την συμπλήρωση με 11 μόνιμους εργαζόμενους (οδηγών και εργατών) αλλά και την προκήρυξη επιπλέον 20 εποχιακά εργαζομένων (8μηνης διάρκειας). Με την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό θα ομαλοποιηθεί ο τρόπος αποκομιδής και η εικόνα με τα απορρίμματα στους δρόμους του νησιού μας.

Οι συμπολίτες και επιχειρηματίες του νησιού μας καλό θα είναι να διαχειρίζονται τα παραγόμενα απορρίμματα των οικιών και επαγγελματικών χώρων με σύνεση και στα σημεία συγκέντρωσής τους. Η έλλειψη προσωπικού και απαιτούμενων δρομολογίων δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους.

Με την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διανεμήθηκαν νέοι κάδοι απορριμμάτων. Μεγάλος όμως αριθμός αυτός έχει χαθεί από τα σημεία όπου και είχαν τοποθετηθεί. Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, που για διάφορους λόγους χρησιμοποιούν τους κάδους αυτούς για άλλους σκοπούς, ότι ορισμένοι κάδοι φέρουν σύστημα εντοπισμού τους και πριν προσχωρήσει ο Φορέας μας σε νομικές ενέργειες καλό θα ήταν να επιστραφούν στην θέση από όπου πάρθηκαν.

 

 

 ΠΗΓΗ: ΕΡΜΗΣnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ