14.04.21 | 16:46

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε αργία ο Δήμαρχος Παξών για υπόθεση προμήθειας χημικών αφαλάτωσης
06.12.13 | 17:28

Σε αργία ο Δήμαρχος Παξών για υπόθεση προμήθειας χημικών αφαλάτωσης

Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, τον περασμένο Απρίλιο, σε βάρος του Δημάρχου των Παξών, Σπύρου Μπογδάνου, για υπόθεση προμήθειας χημικών αφαλάτωσης του νερού στο νησί, το 2007, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία, όπως ανακοίνωσε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μ. Αγγελάκας. 

Η απόφαση στηρίχθηκε στη νομοθεσία του Καλλικράτη, που προβλέπει ως διοικητικό μέτρο τη θέση αιρετών σε αργία, σε περίπτωση κατά την οποία τους επιβάλλεται πρωτόδικη ποινή, έστω και με αναστολή, για θέμα άσκησης των καθηκόντων τους, ανεξάρτητα από το είδος και το ύψος της ποινής. 

Ο Δήμαρχος και ο τότε Αντιδήμαρχος Παξών, Χριστόδουλος Αρβανιτάκης, καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε έναν χρόνο φυλάκιση, με τριετή αναστολή. 

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την κατασκευή των μονάδων αφαλάτωσης, η οποία έδωσε τέλος στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης με βυτιοφόρα, όταν ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια χημικών, απαραίτητων για τη λειτουργία της εγκατάστασης, από την κατασκευάστρια εταιρία. 

Τότε, πολιτικά στελέχη των Παξών είχαν καταγγείλει ότι, αυτή η προμήθεια έγινε με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, με δαπάνη που ξεπερνούσε το ποσό που δίνει το δικαίωμα στον κάθε δήμαρχο να κάνει απευθείας αναθέσεις. 

Το Πρωτοδικείο Κέρκυρας θεώρησε ότι, ενδέχεται να προκύπτει ζημιά και γι' αυτό τον λόγο επέβαλε ποινή ενός έτους με τριετή αναστολή στους δύο αιρετούς, οι οποίοι υπέβαλαν ένσταση κατά της απόφασης στο Εφετείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ