16.06.21 | 19:16

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Αποχετευτικό δίκτυο αποκτά ολόκληρο το Μαρκόπουλο
21.12.18 | 15:03

Αποχετευτικό δίκτυο αποκτά ολόκληρο το Μαρκόπουλο

Μία σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Μαρκοπούλου και του Δημάρχου, κ. Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, αφού εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 του Υπουργείου Οικονομίας - και η εξασφάλιση κατά συνέπεια της χρηματοδότησης - το έργο «Αποχέτευση Ακαθάρτων πόλεως Μαρκοπούλου – Γ Φάση», ολικού προϋπολογισμού 7,8 Εκατομμυρίων Ευρώ, με το οποίο θα κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο, σε όλο το εναπομείναν τμήμα, της εντός σχεδίου περιοχής, πόλης του Μαρκοπούλου.

«Από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής Δημοτικής Αρχής, το έργο της Αποχέτευσης, έγινε η βασική προτεραιότητά μας. 

Έτσι, καταφέραμε να προχωρήσουμε το Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων στην πόλη του Μαρκοπούλου, μήκους συνολικά 17,77 χιλιομέτρων (6,1 χλμ Α’ φάση κατά τα έτη 2003-2005 + 11,65 χλμ Β’ Φάση 2015-2016) ενώ στις 11 Νοεμβρίου 2015, με την υπ’ αριθ. 5501/11-11-2015 Απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε την μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ιστορία του Δήμου, ύψους είκοσι εννέα ( 29 ) Εκατομμυρίων Ευρώ, για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο  Έργο Υποδομής του Δήμου μας: Το Δίκτυο Αποχέτευσης, στην πόλη του Πόρτο Ράφτη!!

Επιπλέον, υπεγράφη η Σύμβαση με την Ανάδοχο Εταιρεία, που προβλέπει την κατασκευή οκτώ (8) Αντλιοστασίων για τη μεταφορά των Ακαθάρτων Υδάτων από το Πόρτο Ράφτη στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Μαρκοπούλου και το Έργο θα ξεκινήσει, στο τέλος Ιανουαρίου! Επίσης, άμεσα θα προχωρήσει και η Δημοπράτηση και η Ανάδειξη του Εργολάβου, του μεγαλύτερου Υποέργου, του « Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Πόρτο Ράφτη – Α’ Φάση» προϋπολογισμού 21.200.000€, με το οποίο θα κατασκευαστούν περίπου 45 χιλιόμετρα αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων, στο κύριο παραλιακό μέτωπο του οικισμού του Πόρτο Ράφτη, καθώς και οι Κεντρικοί Αποχετευτικοί Αγωγοί, αλλά θα προβλεφθούν και οι ιδιωτικές συνδέσεις!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου επί των ημερών της σημερινής Διοίκησης, «γύρισε την σελίδα της ιστορίας», καθώς υλοποίησε το πλέον σημαντικό Έργο Υποδομής, μιας σύγχρονης πόλης!

Ένα όνειρο των Δημοτικών Αρχών, των τελευταίων τουλάχιστον τριάντα ( 30 ) χρόνων, στην χειρότερη οικονομικά συγκυρία, γίνεται χειροπιαστή πραγματικότητα, με «κλειδωμένη» συνολική Χρηματοδότηση, 36 Εκατομμυρίων Ευρώ!

Για την σκληρή και οργανωμένη δουλειά που οδήγησε στις ιστορικές αυτές επιτυχίες, συγχαίρουμε και ευχαριστούμε δημόσια, τον τ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κο Καβασακάλη Γιώργο, τον νυν Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κο Μεθενίτη Βασίλη και την αν. Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, κα Σκοπελίτη Κατερίνα, καθώς και τους συνεργάτες της!», τονίζει για τη σημαντική αυτή επιτυχία ο κ. Μεθενίτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ