08.12.19 | 01:40

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη - Βρέθηκαν κομμένα κάγκελα!
24.02.16 | 17:56

Απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη - Βρέθηκαν κομμένα κάγκελα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σε χώρο του παραρτήματος της πτέρυγας Στ' του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού «βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου», που πιθανότατα συνδέονται με απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και άλλων συγκρατούμενων του.

Ήδη, διατάχθηκε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελέα για τη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών σε τυχόν εμπλεκόμενους. 

Επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του Υπουργείου βρίσκονται ήδη στο σημείο και εξετάζουν επί τόπου τα δεδομένα. 

Παράλληλα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Συνδυαζόμενο το γεγονός, με το περιστατικό αεροπειρατείας ελικοπτέρου, την περασμένη Κυριακή, ως όλα δείχνουν, από τη σύζυγο του Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα, με σκοπό την απόδραση του πρώτου, το Υπ. Δικαιοσύνης διαψεύδει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας - αποτροπής τέτοιων ενεργειών.

«Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων.

Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε, τα τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο προαύλιο.

Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο και προσθέτει:

«Η παραμονή στο Κ.Κ. Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του Υπουργείου αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

Σταθερή θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει ότι στη φυλακή πρέπει να υπάρχει ισόρροπα αφενός υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αφετέρου σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ